Home Wonen Mistmachines, de nieuwe manier van beveiligen

Mistmachines, de nieuwe manier van beveiligen

0
Mistmachines, de nieuwe manier van beveiligen

Een van de ergste nachtmerries van mensen is dat er wordt ingebroken in hun huis. Inbraak in je huis is inbraak op je privacy, op je stukje leven waarin jij je veilig voelt en honderden herinneringen hebt opgeslagen. Natuurlijk moet je, je huis zo veilig mogelijk maken door goede sloten op ramen en deuren te nemen en zorgen dat de omgeving goed verlicht is maar zelfs dan… is het soms niet goed. Zelfs dan zijn er respectloze mensen die graag een kijkje nemen in andermans huis en er met kostbaarheden vandoor gaan. Mistmachines zijn de nieuwste manier van beveiligen en zorgt ervoor dat niemand er met jouw kostbaar heden vandoor gaat.

Twee soorten inbrekers

Voordat we het over de mistmachines gaan hebben is het misschien goed om te weten over welk soort inbrekers we het hebben. Er bestaan namelijk twee soort, de gelegenheidsinbreker en de professionele inbreker. De gelegenheidsinbreker zal alleen inbreken als de gelegenheid zich voordoet. Dat betekent dat deze personen inbreken als er ramen openstaan, de sloten verroest zijn, een huis op een hele donkere, afgelegen plek is gevestigd, etc. De professionele inbrekers breken in omdat ze denken of weten dat er iets waardevols te halen valt. Deze groep inbrekers gaat voorbereid op pad en heeft de inbraak vaak van A tot Z uitgewerkt. Deze inbrekers zijn dan ook bijna door niks en niemand tegen te houden.

Wat zijn mistmachines?

Mistmachines zijn machines die op een signaal mist uitstoten. De ruimte waarin deze machines zijn geplaatst wordt gevuld met de mist waardoor het zicht compleet wordt ontnomen. De mist tast niks aan en is weer verdwenen zodra de ruimte een half uurtje heeft kunnen luchten. Daarnaast werkt een mistmachine op bewegen die heel precies wordt gedetecteerd. Door een hond of kat zal de machine niet afgaan, wel door ongenodigde gasten. De machines hebben daarnaast ook nog een stil alarm waardoor ook hulpdiensten gewaarschuwd zullen worden.

Beveilig je huis met een mistmachine

Dus mochten er professionele inbrekers zijn die azen op iets waardevols in uw huis dan zijn mistmachines de ideale vorm van beveiliging voor uw wonen. De inbrekers komen hoe dan ook binnen en dan is de vraag hoe voorkom je dat er waardevolle bezittingen worden meegenomen. Met een mistmachine wordt het zich compleet ontnomen en zijn waardevolle bezittingen eigenlijk zo goed als onzichtbaar waardoor de inbrekers er zonder buit vandoor gaan.

En is een mistmachine als beveiliging wat voor jou huis?