Home Wonen Lekkage in huis: wat nu?

Lekkage in huis: wat nu?

0
Lekkage in huis: wat nu?

Heeft u te maken met een lekkage in huis? In dat geval is het van groot belang, dat u deze lekkage zo snel mogelijk laat verhelpen. Een lekkage kan voor een bijzonder vervelende waterschade aan uw woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan vochtplekken op uw muren, houtrot in de constructie van uw dak of uw kozijnen, enzovoorts. Reden genoeg om tijdig voor een oplossing te zorgen! Zelf een lekkage verhelpen blijkt vaak een hele uitdaging te zijn. Hoe vindt u de oorzaak van de lekkage? Op welke manier kunt u deze oorzaak vervolgens het beste aanpakken? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we u meer over hetgeen u kunt doen bij een lekkage in huis.

Probeer de oorzaak van een lekkage op te sporen

U kunt zelf een poging wagen om de oorzaak van een lekkage op te sporen. Op basis hiervan kunt u voor een tijdelijke oplossing zorgen. Bind bijvoorbeeld een vochtige doek om een lekkende leiding, of zet een emmer onder een lekkende dakbedekking. Zo voorkomt u dat de waterschade verergerd en heeft u de tijd om een loodgieter in te schakelen. Loodgieters beschikken over de kennis en ervaring om de lekkage voor u op te lossen. In veel gevallen betekent dit dat de dakbedekking moet worden dicht gebrand, dat een leiding vervangen moet worden, enzovoorts.

Tip: om de kans op een lekkage in huis te verkleinen is het verstandig om loodgietersklussen door een loodgieter uit te laten voeren. Denk aan het leggen van nieuwe leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Zo weet u zeker dat deze klussen op de juiste wijze worden uitgevoerd.

Hulp bij het oplossen van een lekkage

Wanneer het u niet lukt om de bron van een lekkage te achterhalen, kunt u direct een loodgieter inschakelen. Een loodgieter kan met speciale hulpmiddelen naar de bron van de lekkage zoeken. Op het moment dat de oorzaak gevonden is, kan deze direct worden verholpen. Veel loodgietersbedrijven bieden een spoedservice aan. Deze spoedservice staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar om hulp te bieden. Zo wordt een ernstige waterschade aan uw woning voorkomen.