Home Wonen Klussen op hoogte

Klussen op hoogte

0
Klussen op hoogte

Wanneer je een baan hebt in de bouw of zelf gewoon graag klust moet je vaak de hoogte in. Vooral wanneer er aan de buitenkant van een huis wordt gewerkt, zoals het schoonmaken van de goten, het verven van de kozijnen of het herstellen van dakschade. Naast deze buitenklussen zijn er soms ook binnen een aantal klusjes waarop hoogte gewerkt moet worden. Een steiger kopen is dan vaak een prima oplossing om dit veilig en gemakkelijk op hoogte te kunnen doen. In dit artikel worden een argumenten gegeven waarom klussen op hoogte handig is.

Veilig & gemakkelijk

Veel mensen roepen altijd heel hard: ‘Dat gebeurt mij toch niet’ totdat ze uiteindelijk een ongeluk hebben. Voorkomen is ook hier beter dan genezen door veilig met een steiger aan de slag te gaan en niet met een onhandige ladder. Een steiger zorgt namelijk voor stevigheid en ruimte. Je kunt er gemakkelijker op bewegen en daarnaast kunnen ook alle benodigde materialen erop worden geplaatst. Op de wat grotere steigers kan er zelfs met meerdere mensen op worden gewerkt.

Kopen is goedkoper dan huren

Voor de lange termijn is het kopen van een steiger goedkoper dan huren. Natuurlijk moet de steiger eerst worden aangeschaft, maar het is altijd beter dan telkens huren. Je hebt steiger dan eenmaal in je bezit. Als je telkens voor meerdere klussen een steiger moet huren, blijven de kosten steeds maar oplopen. Daarnaast kun je ook de steiger direct gebruiken wanneer het van jezelf is, terwijl je anders afhankelijk bent van het verhuurbedrijf. Het kan ook verstandig zijn om losse onderdelen aan te schaffen, dit voorkomt dat je opeens een geheel nieuw steiger moet aanschaffen omdat er iets defect is.

Verschillende soorten steigers

Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende soorten steigers te verkrijgen. De staande steigers, de rolsteiger, de vouwsteiger en de kamersteiger. Hierbij worden de staande steigers, rolsteigers en de vouwsteigers voornamelijk voor buiten gebruikt, maar kunnen altijd nog binnen worden ingezet. De kamersteiger is speciaal gemaakt voor het binnen klussen voor de steigers.