Home Wonen Gevel verven; alles wat je moet weten!

Gevel verven; alles wat je moet weten!

0
Gevel verven; alles wat je moet weten!

Een geverfde gevel zorgt ervoor dat je woning een nieuwe frisse look krijgt. Maar er komt heel wat bij kijken bij het verven van je gevel. Hoe kies je de juiste verf? Wanneer weet je dat het tijd is om de gevel opnieuw te schilderen? In dit artikel geven wij informatie en handige tips! Gevel verven? Lees snel verder!

Wanneer is je gevel toe aan een verfbeurt?

Vrijwel iedere gevel kan geschilderd worden. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waarmee je rekening moet houden, zoals de ondergrond, vocht op de muren, barsten, vervuiling en noem zo maar op. Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Meestal kan je zien dat je gevel toe is een een nieuwe laag verf als er vochtplekken, de verf eraf bladert of de huidige kleur verkleurd.

Bijna iedere gevel is geschikt, het is echter wel belangrijk om de vochtigheidsgraad van je gevel te meten. Is deze hoger dan 5%? Dan zal de nieuwe verflaag slecht hechten en is het aangeraden om eerste de vochtigheid te verlagen voordat je start met verven. De vochtigheidsgraad kan je zelf meten met een vochtmeter, maar je kan ook een professionele schilder hiervoor inschakelen. Is je gevel goed qua vochtigheid? Dan is het essentieel om de gevel goed voor te bereiden:

  • vervang losse voegen
  • maak de gevel stofvrij
  • vervang verpoederende voegen
  • repareer beschadigingen op de gevel
  • verwijder mos en andere aanslag
  • maak gaatjes in de gevel dicht

Juiste verfsoort

Bij de bouwmarkt zijn verschillende verfsoorten verkrijgbaar. Het beste kan je advies vragen aan iemand met verstand van zaken. Allereerst moet je natuurlijk kiezen voor een verfsoort die geschikt is voor buitenshuis. Voor gevels wordt er vaak gekozen voor acrylverf. Deze verf is ademend waardoor vocht uit de muur kan.