Home Wonen Je vloer heel houden bij het verplaatsen van meubels

Je vloer heel houden bij het verplaatsen van meubels

0
Je vloer heel houden bij het verplaatsen van meubels

Mensen willen vaak de indeling van hun huis wat aanpassen, er wordt dus veel geschoven met de meubels. Ook bij een wekelijkse taak zoals stofzuigen word er regelmatig veel geschoven. Als je niet oppast kan zowel je meubels als je vloer ernstig worden beschadigd. Wij geven u een paar tips om uw vloer heel te houden.

Tapijt

Een oud trucje is om een stuk van een oud tapijt af te knippen en deze met het stoffe deel naar de vloer toe onder de poten te leggen, de poot zelf legt, of plakt u op het (schuim)rubberen deel van het stukje tapijt. Het rubber zorgt ervoor dat de poot niet van het stukje tapijt af glijdt, zo kunt u eenvoudig de meubels verschuiven zonder dat uw vloer wordt beschadigd.

Vilt

Misschien wel de bekendste oplossing, vilt. Meubelvilt zijn stukken stof of kunststof met aan de onderkant een plakrand of met een schroef, deze zijn simpel aan te brengen aan uw meubels en gaan lang mee, ook het vervangen is zo gebeurd. Het ideale aan meubelvilt is dat ze in allerlei kleuren, maten en vormen te kopen zijn, voor ieder wat wils. Vilt is in allerlei verschillende winkels te kopen en te bestellen.

Meubelwielen

Een meer modernere manier is het aanbrengen van meubelwielen. Met meubelwielen is het helemaal makkelijk om uw meubels te verplaatsen, de wieltjes zijn gemaakt van een kunstof dat het midden houdt tussen rubberen en harde kunststof wieltjes. Deze zorgen er ook voor dat uw meubilair stevig staat. Ook laten ze geen strepen na op uw vloer. Er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten bij het aanschaffen van de meubelwielen, namelijk:

  • De diameter van de wieltjes.
  • Het draagvermogen. Heel belangrijk als het gaat om zwaardere meubels zoals kasten en banken. U kunt meestal kiezen uit wielen met een draagvermogen van 30 kg, oplopend tot een draagvermogen van 2500 kg.
  • De bouwhoogte is de totale hoogte van het wieltje + montage stuk.
  • Soort wiel. U kunt kiezen uit een los wiel, bokwiel, zwenkwiel met een topplaat, zwenkwiel met een centraal gat, geremd zwenkwiel met een topplaat, geremd zwenkwiel met een centraal gat. Ook heb je enkele en dubbele wielen.