Home Wonen Hoe je inbrekers geen kans geeft

Hoe je inbrekers geen kans geeft

0
Hoe je inbrekers geen kans geeft

De tijd van touwtjes uit de brievenbus is voorbij. Wie nu zijn fiets even niet op slot zet voor de supermarkt, hoeft er niet op te rekenen dat deze er nog staat na de boodschappen zijn gedaan.

Een huis tuin en keuken inbreker heeft meestal geen pIan op voorhanden. De meeste inbrekers zijn opportunisten. Ze lopen wat rond in de wijk, op zoek naar een openstaand raam met daarachter een laptop. Want ja, zo makkelijk maken we het ze soms. Zodra ze een kans zien, grijpen ze die. Hier vier tips om inbrekers buiten de deur te houden.

1. Hang- en sluitwerk

Een inbreker is specialist op het gebied van sloten. Hij weet bij ieder slot dat hij ziet hoe lang het hem duurt om deze open te breken en binnen te komen. Een snelle scan is voor hem genoeg. Verwacht hij te veel werk te hebben aan jouw slot? Dan kiest hij voor een makkelijkere optie. Daarom is nummer één tip tegen inbraak altijd een goed slot op alle ramen en deuren. En dat geldt ook voor de verdiepingen.

2. Thuis zijn

Een slot kan nog zo goed zijn: als een inbreker weet dat er voorlopig niemand thuis zal zijn, kan hij rustig de tijd nemen voor een slot. De beste remedie tegen inbraken is daarom thuis zijn. Dankzij de pandemie zijn we dat gelukkig nu meer dan ooit. Mocht je wel (voor langere tijd) de deur uit gaan, zorg dan dat dit niet van de gevel af te lezen is. Het zijn simpele dingen die het weggeven: verwelkte bloemen, gras dat niet gemaaid is. Maar ook, bij woningen met kindernamen op het naam plaatje, de gordijnen die open blijven gedurende de nacht. Het is van belang de schijn op te werpen dat je wel thuis ben. Door bijvoorbeeld de lege kopjes en glazen op tafel te laten staan, de brievenbus te laten legen door je buurjongen, lampen en elektrische gordijnen instellen op een timer.

3. Check je socials

Veel mensen vinden het leuk op vakantie vakantiekiekjes te delen.  Maar vergeten daarbij dat dat een briefje voor de inbreker is om even langs te komen. Deel je vakantiekiekjes dus pas wanneer je weer thuis bent. Daarmee houdt je op vakantie tevens veel meer tijd over om daadwerkelijk te genieten van je vakantie.

4. Oogje in het zeil

Wanneer je op vakantie gaat, is het goed om je buren daar over te informeren. Zo kunnen zij voor jou een oogje in het zeil houden (en je brievenbus legen). Woon je nu in een erg rustige buurt? Dan zou je zelf op afstand een oogje in het zeil kunnen houden middels camera beveiliging. Steeds meer mensen kiezen voor een dome camera of ip camera in huis. Met een ip camera kan je immers real life  mee kijken wat er in huis gebeurd.

Op deze manier houdt je inbrekers relatief eenvoudig uit de buurt.