Home Wonen Een gietvloer van epoxy

Een gietvloer van epoxy

0
Een gietvloer van epoxy

Als je een geschikte vloer zoekt voor een modern interieur dan zou je zeker eens naar een gietvloer kunnen kijken. Een gietvloer geeft namelijk een strakke en nette, moderne look. Een gietvloer heeft daarnaast veel voordelen ten opzichte van andere vloeren, namelijk omdat de vloer gegoten wordt heeft hij geen naden en kieren. De vloer is daardoor makkelijker in onderhoud en extra hygiënisch, er kan immers geen vuil tussen blijven zitten. Dit is ideaal als je kleine kinderen of huisdieren hebt. De vloer kun je gemakkelijk schoonmaken en intensief reinigen. Een voordelige gietvloer is een epoxyvloer. Een voordeel van epoxy is dat de vloer in alle RAL en Sikkens kleuren te verkrijgen zijn en in verschillende designs. 

Soorten gietvloeren

Een gietvloer is dus een ideale vloer die veel voordelen heeft. Wanneer je een vloer zoekt die onderhoudsvriendelijk is dan zal een gietvloer zeker de juiste keuze zijn. Een gietvloer wordt dan ook vaak in kantoorpanden en garages als vloer gekozen. In woonhuizen zie je ook steeds meer gietvloeren door de vele voordelen. Gietvloeren zijn zowel als epoxy en polyurethaan verkrijgbaar. Beide vloeren zijn onderhoudsvriendelijk en in veel soorten designs en kleuren te verkrijgen. 

Een polyurethaan en epoxy gietvloer

De gietvloer wordt op een ondervloer gelegd en eventueel afgedekt met een toplaag. De vloer heeft geen naden en kieren, dus dat is gemakkelijk. Hierdoor heeft de vloer dus zijn kwalitatieve positieve eigenschappen. Gietvloeren zijn zowel geschikt voor woningen als bedrijven. Door de beschermende laag blijft de vloer altijd mooi van kleur en is hij slijtvast. Een gietvloer van polyurethaan en epoxy blijft daarom jaren mooi. Het is en hygiënische vloer, en ook nog eens brandwerend. Daarnaast werkt de vloer ook nog geluiddempend.

Een vloer van epoxy

Epoxy is een veelzijdig product. Een vloer van epoxy is een zeer goede keuze wanneer je voor een voordelige prijs een gietvloer wilt. Een vloer van epoxy zie je terug in woningen, technische ruimtes, garages en magazijnen. Je kunt een epoxyvloer thuis zelfs in de garage gebruiken. De vloer zorgt ervoor dat viezigheid en oliën niet in de vloer kunnen trekken. Op deze manier is de garage makkelijk schoon te houden. Epoxy misstaat ook zeker niet in de woonkamer. De vloer kun je in elke kleur laten gieten. De vloer behoudt alle goede eigenschappen en je kunt dus kiezen uit mooie designs. 

Verschillende epoxy vloeren designs 

Een epoxyvloer kun je dus in verschillende uitvoeringen uitzoeken. Een epoxyvloer kan in verschillende kleuren gekozen worden. Epoxyvloeren van het merk G-vloeren kun je in elke RAL en Sikkens kleur uitzoeken. Als je net even iets anders wilt dan kun je ook kiezen voor een bepaald design. Denk aan een kleurenpatroon die bij jouw huis past. Een loge in epoxy gieten is ook mogelijk, wat je veelal bij bedrijven terug ziet komen. Een vloer van epoxy is dus helemaal aan te passen aan jouw wensen.