Home Wonen Drie keer sfeervolle vloeren

Drie keer sfeervolle vloeren

0
Drie keer sfeervolle vloeren

Ben je van plan om een nieuwe vloer te nemen, maar ben je er nog niet helemaal over uit wat je dan zou willen doen? Dat is natuurlijk ook niet zo gek gezien de vele mogelijkheden die er zijn voor een nieuwe vloer. Je kunt gaan voor een houten vloeren, maar ga je dan voor laminaat of voor een vinyl vloer met een houten uiterlijk? Neem je tapijt? Lekker zacht aan je voeten, maar vergt ook best wat onderhoud. Of neem je een industriële vloer zoals beton of stenen tegels? Er is werkelijk waar ontzettend veel mogelijk. In deze blog zal ik in ieder geval drie bijzonder vloeropties bespreken.

De houten vloer

Om te beginnen dus de klassieke houten vloer. Hout is een natuurlijk materiaal wat zorgt voor warmte en sfeer in je woning. Je kunt bij het kiezen van een houten vloer afgaan op houtsoort. Het hout bepaald namelijk ook de verkleuring over tijd. Alle hout soorten veranderen enigszins van kleur door verwering en door het natuurlijke verouderingsproces. Sommige houtsoorten verkleuren wat meer rood en andere soorten juist grijs. Let hier dus goed op wanneer je voor een echt houten vloer kiest. Je kunt bijvoorbeeld een parketvloer uitzoeken, of een massieve houtvloer. Hiermee kies voor een kwalitatieve en duurzame vloer die makkelijk jaren mee gaat. Toch liever een makkelijkere houtvloer? Dan is laminaat een lichte en prachtige houten vloer. Laminaat planken zijn een stuk dunner en hebben vaak een coating die zorgt voor langdurig gebruik.

Vloerbedekking en tapijt

Vloerbedekking kan een hele goede optie zijn voor een nieuwe vloer. Hoe heerlijk is het om op je blote voeten op een zacht tapijt te kunnen lopen. Doordat je echter veel in en uit je woning loopt is het soms beter om voor een wat weerbaardere vloer te kiezen. Maar je kunt natuurlijk ook een enkele ruimte voorzien van tapijt zoals een hal of de slaapkamer. Door verschillende vloersoorten te combineren creëer je een afgewerkt en sfeervol effect.

De gietvloer

Dan mijn favoriet; de gietvloer. Een gietvloer is een proces waarbij er een coating in de kleur en stijl van je voorkeur over de basis ondergrond wordt gegoten. Je kunt op die manier een betonvloer of een epoxyvloer maken. Deze vloeren zijn super onderhoudsvriendelijk en je kunt de vloeren krijgen in verschillende kleuren en stijlen. Zelf vind ik woonbeton zeer mooi omdat het een modern uiterlijk maar rustgevend effect heeft in de woning. Het beton storten kan het best uitgevoerd worden door een specialist. Deze kan dan precies kijken wat er nodig is voor de bestaande ondervloer en welke gietvloeren er allemaal zouden kunnen worden geplaatst.