Home Wonen Gebruik deze computer tips en tricks om efficiënter te werken!

Gebruik deze computer tips en tricks om efficiënter te werken!

0
Gebruik deze computer tips en tricks om efficiënter te werken!

Ben je handig met een computer of nog niet zo? Het maakt niet uit. Voor iedereen zijn de volgende tips erg handig en goed om te gebruiken. We focussen ons op Windows. Echter Snapshot is ook een handig programma om mee te starten. Je kunt er snel een printscreen mee maken. Test het gerust eens uit als je er tijd voor hebt. Voor nu is het echter goed om de tips door te nemen.

 

Automatisch opstarten van programma’s

 

Het is natuurlijk ideaal wanneer je jouw computer aan doet of laptop dat er al een serie van programma’s opgestart worden. Software die je altijd gebruikt kun je direct laten openen. Zo kun je direct gaan typen in Word, een presentatie maken in Powerpoint of naar muziek gaan luisteren op Youtube. Het is ideaal om zo te starten. Het scheelt je veel tijd. Ga naar taakbeheer om te starten. Kies dan het tabblad opstarten bovenaan. Hier kun je programma’s toevoegen en ook verwijderen. Wanneer je klaar bent met het schrijven of maken van presentaties bijvoorbeeld.

 

De taakbalk aanpassen

 

Door de taakbalk goed te organiseren is het mogelijk om zaken sneller te starten. Je hoeft niet helemaal door het Windows menu te gaan. Je kunt ook direct aan het startmenu opties toevoegen. Je kunt dit heel simpel doen. Open een programma. Klik in de taakbalk op de rechtermuis en kies toevoegen aan taakbalk. That’s it. Verwijderen? Klik op de taakbalk op de icoon en dan rechtermuisknop. Kies verwijderen van taakbalk. Simpel en snel en erg handig is dat.

 

Sneltoetsen op het toetsenbord

 

Type je veel of gebruik je de computer ook anders veel? Gebruik dan sneltoetsen voor het kopiëren, knippen, plakken en het ongedaan maken van acties.

 

De bekendste sneltoetsen:

 

Ctrl + C: Kopiëren

Ctrl + X: Knippen

Ctrl V: Plakken

Ctrl Z: Maak de laatste actie ongedaan

Ctrl + Y:Maak het ongedaan maken ongedaan.

Alt + Tab: Doorloop de open programma’s

Win + E: Open Bestandenverkenner

Win + Print Screen: Maakt een screenshot

Win + i: Open de Windows Instellingen

 

Snelle toegang

 

Er zijn veel overzicht met de meest recente gebruikte bestanden en taken plus programma’s. Het is goed om hier gebruik van te maken. Je kunt zo sneller teruggaan naar waar je mee bezig was. Kijk naar de verschillende opties en mogelijkheden om hier gebruik van te maken.

 

Er is nog veel meer

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips en trucs. We kunnen het niet allemaal in dit artikel beschrijven en bespreken. Het is echter goed om altijd op zoek te gaan naar andere mogelijkheden om je werk gemakkelijker en eenvoudiger te maken. We weten zeker, dat ook jij hier de vruchten van kunt gebruiken.  Het is een kwestie van praten met anderen, Google gebruiken en ook de handleidingen bekijken om zo sneller een fix en oplossing te vinden. Ook voor het maken van een snapshot is het een goed idee om een app te gebruiken. We hebben je de tip al gegeven.