Home Wonen Tips als je voor het eerst gaat samenwonen

Tips als je voor het eerst gaat samenwonen

0
Tips als je voor het eerst gaat samenwonen

Ga je voor het eerst samenwonen? Dan is dat natuurlijk een mooie en leuke tijd. Het is spannend. Het is een periode waarin de spanningen ook wat kunnen oplopen. Natuurlijk moet je dat voorkomen. Door een verhuisbedrijf in te schakelen. Plak ook stickertjes op alle spullen die je wel of niet wilt houden. Het maakt het mogelijk om een discussie te starten over wat je samen leuk vindt. Alleen dan is het mogelijk om gemakkelijk en goed te gaan verhuizen en samen te gaan wonen.

 

Weg doen wat niet mooi is

 

Wanneer je gaat samenwonen en allebei al op jezelf woont zal je veel spullen dubbel hebben. Een dubbele koelkast, wasmachine, droger, vriezer, meubels, bed, kasten en ook volop accessoires. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet alles meeneemt. Kies voor spullen die goed bij elkaar passen en mooi aansluiten bij de nieuwe woning. Doe stickers op de spullen die je wilt houden en weg wilt doen. Op basis hiervan is het mogelijk om de juiste spullen mee te nemen naar de nieuwe woning. Samenwonen is erg mooi als het soepeltjes verloopt.

 

De verhuizing

 

Het is slim om een verhuisbedrijf in te schakelen om alle spullen te verhuizen. Het is dan niet nodig om zelf alles te organiseren. Je hoeft geen verhuiswagen te huren, geen mensen te vragen om je te helpen en ook geen zorgen te maken. Alles is immers goed verzekerd door het verhuisbedrijf. Bij verhuisbedrijfdraagkracht.nl weten ze wat het is om samen te gaan wonen. Ze kunnen vaak een goed tarief aanbieden voor mensen die gaan samenwonen en verhuizen.

 

Bespreek je geldzaken

 

Het is belangrijk om een gezamenlijke bankrekening te hebben. Ook is het goed om je eigen bankrekening te houden. Het zorgt voor rust in de tent. Bespreek je financiƫn en leg de zaken dan goed op papier. Door alles goed vast te leggen is het mogelijk om ruzies te voorkomen. Mocht de relatie anders lopen dan verwacht dan kun je sneller alles vlekkeloos uit elkaar doen.

 

Verdeel de huishoudelijke taken

 

Zorg ervoor dat je alle huishoudelijke taken zo eerlijk als mogelijk verdeeld. Het is de basis om rust in de tent te houden. Wie maakt wat schoon? Wie kookt er en wanneer? Wanneer ga je de grote schoonmaak doen? Door alles goed te verdelen en te bespreken is het mogelijk om langer van elkaar te genieten en met meer plezier samen te wonen.

 

Genieten

 

Het is natuurlijk ook belangrijk om te genieten. Genieten van elkaar, het samenwonen, je nieuwe plek en de tijd samen. Door er samen wat van te maken, veel te blijven praten en natuurlijk ook door het samen leuk te hebben zul je lang genieten van elkaar. Van samenwonen kan er dan nog veel meer komen. Het is mogelijk om nog een stap verder te gaan en het samen nog leuker te hebben! Door elkaar ook soms af te remmen en eerlijk te zijn zul je uiteindelijk een hele mooie relatie krijgen. Het samenwonen zorgt vaak dat tal van zaken in een versnelling komen.