Home Wonen Een conflict binnen de VvE: wat doet een VvE beheerder?

Een conflict binnen de VvE: wat doet een VvE beheerder?

0
Een conflict binnen de VvE: wat doet een VvE beheerder?

In de meeste Verenigingen van Eigenaren hangt een goede sfeer. De leden van de VvE’s kunnen prima met elkaar omgaan en er zijn eigenlijk nooit conflicten. Ontstaat er toch een conflict, dan wordt dit probleem op een volwassen manier afgehandeld. Daarom is het altijd handig om te kiezen voor vve beheer uitbesteden aan iemand die overal verstand van heeft, zo kan jij je bezighouden met datgene waar jij goed in bent.

 

Toch kan het voorkomen dat er een vervelende sfeer ontstaat binnen jouw VvE. Is er sprake van een conflict en heb je geen idee hoe je dit conflict zelf op moet lossen? Dan kun je een VvE beheerder inschakelen om je te helpen in deze situatie. In dit artikel lees je wat een VvE beheerder precies doet bij een conflict.

 

De taken van een VvE beheerder

Het is niet zo dat een VvE beheerder zich enkel bezighoudt met het oplossen van conflicten binnen een Vereniging van Eigenaren. Gelukkig niet, want dit zou betekenen dat er wel erg veel conflicten zijn binnen de vele Verenigingen van Eigenaren in het land. Een VvE beheerder houdt zich meer met administratief beheer, technisch beheer en bestuurlijk beheer. Het bedrijf maakt agenda’s voor algemene ledenvergaderingen, houdt de ledenadministratie bij, maakt onderhoudsplannen, sluit onderhoudscontracten af met leveranciers en ga zo maar door.

 

Is er sprake van een conflict in de VvE? Dan kan de VvE beheerder helpen het conflict op te lossen. Dit is niet de kerntaak van de beheerder, maar veel beheerders hebben hier wel ervaring mee. Zij zijn natuurlijk gecertificeerd en hebben alle juridische kennis in huis om een conflict op te lossen. Kan de beheerder het niet zelf oplossen? Dan wordt er een jurist of advocaat ingeschakeld, maar meestal hoeft het niet zover te komen.

 

Ieder conflict op de juiste manier opgelost

Het maakt niet uit wat voor conflict er is binnen jouw Vereniging van Eigenaren. Een goede VvE beheerder kan ieder conflict op de juiste manier oplossen en kan er bovendien voor zorgen dat het conflict snel opgelost is. Dit doet de beheerder eerst door alle feiten rond het conflict op tafel te krijgen. Vervolgens wordt er een oplossing aangeboden voor alle partijen in het conflict. Eventueel kan de VvE beheerder als mediator optreden binnen de VvE, om het conflict op een goede manier op te lossen.