Home Wonen Bosch boormachine: voor de echte doe-het-zelver

Bosch boormachine: voor de echte doe-het-zelver

0
Bosch boormachine: voor de echte doe-het-zelver

Bosch, de naam die we allemaal wel kennen.  Naast huishoudelijke apparaten is bosch ook een gerenommeerd boormachinemerk. De echte doe-het-zelver kent de bosch boormachine natuurlijk al, maar het kan geen kwaad het merk nog wat toe te lichten. De echte doe-het-zelver kiest massaal voor dit Duitse topmerk en ik zal je kort vertellen waarom.

Bosch groen of blauw

Als je goed op hebt gelet, heb je al gemerkt dat er twee soorten Bosch boormachine zijn. Groen en Blauw.  Een keuze tussen gereedschap uit de Bosch Groen-lijn of de Bosch Blauw-lijn is geen kwestie van welke kleur je mooier vindt. Een Bosch Groen (of Doe-Het-Zelf) boormachine is wel degelijk anders dan een Bosch Blauw (of Professional) boormachine. Dat de groene machines speciaal ontworpen zijn naar de wensen van de doe-het-zelvers en de blauwe machines voor de professionals, wist je misschien al. Maar waar zit ‘m dat verschil dan precies in?

De groene Bosch boormachine is voor licht gebruik, de meest voorkomende klusjes in en om het huis zoals het ophangen van een plankje en het in elkaar schroeven van een kast. De blauwe Bosch boormachine is daarentegen voor zwaar gebruik. Dat wil zeggen: Dagelijks gebruik en ook voor de zwaardere klussen zoals grootschalige verbouwingen, renovaties, het opknappen van een vervallen huis, zelf meubels maken; het échte werk. Werk waarbij zware machines ingezet moeten worden, bijvoorbeeld om flinke gaten in beton te boren of om een complete muur af te breken.

De juiste bosch boormachine

Als je in kaart hebt gebracht of je een groene of een blauwe bosch boormachine nodig hebt, kan je overgaan tot de aanschaf. Want zelfs binnen de kleuren groen en blauw zijn er verschillende boormachines te verkrijgen. Zo werken sommige op accu en anderen op netstroom. Je hebt klopboren, hamerboren en gewone schroefmachines. Kijk dus wederom naar welke werkzaamheden je wil gaan uitvoeren voordat je een bosch boormachine koopt.

Ik raad aan om een all-round bosch boormachine te kopen. Dat is er een die zowel kan schroeven, als boren, als gaten in beton kan maken. Dan weet je zeker dat je alle klusjes in en rondom het huis zelf kunt doen en niet elke keer naar de buurman hoeft te lopen voor hulp. Kijk online in de webwinkel naar de bosch boormachine van je keuze en bestel hem vandaag nog. Dan kan je binnen een paar dagen aan de slag!