Home Wonen De mooiste ideeën voor een fotowand

De mooiste ideeën voor een fotowand

0
De mooiste ideeën voor een fotowand

Jouw mooiste momenten bundelen in een boek is een hele mooie oplossing. Maar vind je het niet zonde dat je er niet elke dag naar kunt kijken? Eigenlijk zou je al je dierbaarste herinneringen vast moeten leggen op een plek waar je dagelijks naar kijkt. En dan is er niets mooier dan je foto’s op de muur te vereeuwigen. Laat je inspireren door de ideeën hieronder en creëer je eigen fotomuur!

Klein maar fijn
Je hebt vast heel veel foto’s die je wilt laten zien aan je fotowand. Door het stylish te houden en er tegelijkertijd een speelse twist aan te geven, kies je voor kleine fotolijsten. Ze mogen allemaal dezelfde vorm hebben, maar het hoeft niet. Om niet teveel chaos te creëren, raden we je aan om de lijsten allemaal in dezelfde kleur te doen. Op die manier breng je rust in de fotowand en kun je met een gerust hart naar elke foto kijken.

Planken
Een ander idee om je foto’s te showen in huis, is het gebruik van planken. Dit kan bijvoorbeeld met plankdragers van House Doctor. Om een strak ontwerp te krijgen, raden we je aan om dezelfde planken aan te schaffen in één kleur en één lengte. Door verschillende formaten lijsten op de planken te zetten, creëer je een strak én speels ontwerp. Door de planken in verschillende lengten en kleuren te plaatsen, krijg je een heel andere sfeer. Kies voor een stijl die bij de rest van je woning past.

Oud&Nieuw
Geen enkel feest is zo leuk als Oud&Nieuw op 31 december. Dus waarom zou je oud&nieuw ook niet combineren bij je fotowand? Oude fotolijsten met nieuwe foto’s erin en gloednieuwe lijsten met oude (gemaakte) foto’s om het geheel af te wisselen en spannend te houden. Je kunt bijvoorbeeld die oude lijst die je van je oma gekregen hebt combineren met een aantal nieuwe kleinere lijsten. Dat geeft een speels en creatief effect.

Laat je creatieve brein de vrije loop
Veel fotowanden zijn al voorbij komen en wij weten dat ook. Daarom kun je op Pinterest ongegeneerd inspiratie opdoen en de allerleukste ideeën verzamelen. Van hele muren vol met foto´s tot letterslingers met de mooiste kiekjes. Combineer jouw favorieten tot één idee en werk dat uit. Kies bijvoorbeeld voor een vorm met planken of kleine lijsten in combinatie met grote lijsten. Alles is mogelijk, zolang het bij jou en jouw eigen unieke stijl past. Ga voor creatief en origineel!