Home Wonen Douchegoot, een belangrijk detail in de badkamer

Douchegoot, een belangrijk detail in de badkamer

0
Douchegoot, een belangrijk detail in de badkamer

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een douche maar het is zeker een belangrijk aspect, de douchegoot. Vaak wordt een badkamer standaard geleverd met een doucheputje maar er zijn dus ook nog andere mogelijkheden om je water te laten afvoeren.  

 

Voordelen van een douchegoot

Een doucheputje is over het algemeen wat klein, het ziet er niet heel modieus uit en voor de lezers onder ons die een dame zijn of er eentje in huis hebben wonen weten we allemaal hoe vervelend het is als het putje verstopt raakt. Hier biedt een douchegoot dus de ideale oplossing. Een douchegoot is een dus een modernere oplossing voor het afvoeren van het water van de douche. De goot wordt op het laagste gedeelte van de douche ingebouwd zodat het water hier automatisch naar toe stroomt en is vaak rechthoekig van vorm. Het roostertje van de goot is precies op maat gemaakt en heeft maar kleine openingen waardoor water wel weg kan stromen maar iets groters wordt tegengehouden. Zo’n soort goot is dus ten eerste ontzettend handig maar daarnaast ziet het er ook nog is luxe en modieus uit. Het geeft je douche een betere uitstraling.

 

Een douchegoot aanschaffen

Als u de intentie heeft gekregen een douchegoot aan te schaffen is het van groot belang dat u eerst kijkt naar uw badkamer. Welke mogelijkheden biedt deze en wat zijn de afmetingen. Niet elke goot kan namelijk zomaar in een willekeurige douche worden geplaatst. Megadump Wormer heeft gelukkig een groot en uitgebreid assortiment zodat aan jouw specifieke eisen en wensen voldaan kan worden. Naast de afmeting kan er ook nog keuze worden gemaakt in de type uitloop van de douchegoot. Er kan gekozen worden uit een zijuitloop of een diepe uitloop. Mochten de maten en afmetingen op papier staan dan kan er naar het laatste aspect worden gekeken.

 

Design en flens

Als je een keuze maakt voor een douchegoot wil je bewust dat je badkamer al wat meer uitstraling krijgt. Daar hoort natuurlijk ook een bepaalde kleur bij. De kleur die vaak wordt aangeraden aan klanten is zilver of zwart. Dit omdat dit een mooie afwerkingen heeft en vuil hier het minste op te zien is. Ook kan er nog een keuze worden gemaakt voor een douchegoot met of zonder flens. Flens is een extra rand die uw badkamer verzekerd van extra waterdichtheid. Zonder rand wordt de goot extra strak in uw badkamer geplaatst. Mochten de tegels in de badkamer echter wat gaan verschuiven, schuift de douchegoot niet mee. Dit is bij een goot met flens wel het geval. Hierdoor behoudt de badkamer altijd zijn elegante uitstraling.