Home Wonen De betekenis van een NVM makelaar

De betekenis van een NVM makelaar

0
De betekenis van een NVM makelaar

In Nederland worden huizen en andere panden vaak verkocht met behulp van een makelaar. In elke plaats is er wel een makelaar te vinden die woningen verkoopt en waarbij je woningen kunt kopen of huren. Veel makelaars zijn NVM makelaar, deze bedrijven kun je herkennen aan het NVM logo dat zij mogen voeren. De NVM is de Nederlandse Vereniging voor Makelaars en is een organisatie waarbij makelaars en taxateurs aangesloten kunnen zijn. Deze makelaars zijn dan gecertificeerd en werken volgens bepaalde regels zodat je altijd een betrouwbare partij voor je hebt.

Wat is de NVM?

De NVM, de Nederlandse Vereniging voor Makelaars, is de belangenorganisatie voor makelaars in Nederland. Als makelaar kun je aangesloten zijn bij deze vereniging op het moment dat je in het bezit bent van de juiste papieren en diploma’s. Makelaars die bij de NVM aangesloten zijn werken volgens bepaalde standaarden en regels. Zij moeten onafhankelijk zijn en betrouwbaar voor elke partij waar zij mee werken. Als een makelaar aangesloten is bij de NVM dan is hij of zij opgenomen in het register van de NVM. Een NVM makelaar is dus altijd een betrouwbare partij om mee samen te werken.

Waarom een NVM makelaar?

Als je een huis wilt kopen of verkopen, dan wil je dat graag op een zo eerlijk mogelijke manier. Een NVM makelaar voldoet aan bepaalde eisen, heeft de juiste papieren en certificaten en werkt volgens de gestelde regels die er zijn. Dat is ook de reden dat de makelaar in het register van de NVM is opgenomen. Een NVM makelaar kies je dan ook omdat dit een betrouwbare partij is, die deskundig en naar eer en geweten jouw belangen kan behartigen. Dat geldt voor partijen die een huis willen kopen, verkopen, huren, verhuren of laten taxeren.

Risico’s als je niet kiest voor een NVM makelaar

Er zijn ook makelaars die niet aangesloten zijn bij de NVM. Als je kiest voor deze partijen dan loop je verschillende risico’s. Vaak wordt een makelaar ingeschakeld voor de verkoop van een pand of voor de koop van een huis. Hier zijn flinke bedragen mee gemoeid en iemand die bij de NVM is aangesloten moet dan ook goed verzekerd zijn. Dat is bij andere partijen niet altijd het geval. Onafhankelijkheid en betrouwbaarheid zijn zeer belangrijk als je een makelaar inschakelt. Maak je gebruik van de diensten van een NVM makelaar, dan kun je ervan uitgaan dat deze zaken op orde zijn.