Home Wonen Ben je benieuwd naar het huren van een container?

Ben je benieuwd naar het huren van een container?

0
Ben je benieuwd naar het huren van een container?

De laatste jaren hoor ik steeds vaker dat bedrijven een afvalinzamelingsbedrijf inhuren voor hun bedrijfsafval. Het bedrijf waar ik werk heeft er een paar maanden geleden ook voor gekozen om het bedrijfsafval te laten verwerken door een externe partij. Voorheen lieten we dat over aan de gemeente van Maastricht. Maar vanuit praktische en financiƫle redenen hebben wij overwogen om de verwerking van ons bedrijfsafval over te laten aan een erkend afvalinzamelingsbedrijf. In dit blog vertel ik over onze zoektocht naar een externe partij, welke abonnementen zij aanbieden en wat daar de voordelen van zijn. Ik hoop met mijn blog je voldoende te kunnen informeren over de mogelijkheid van het huren van een container.

Onze zoektocht naar een afvalinzamelingsbedrijf

Een aantal bedrijven die naast ons gevestigd zijn in Maastricht hebben een abonnement bij MKB-Afval. Zij adviseerden ons om dat ook te overwegen, want ze waren erg tevreden over hun dienstverlening. Maar wij waren zelf ook wel benieuwd naar de abonnementen van andere afvalinzamelingsbedrijven. Allereerst zijn we begonnen met het vergelijken van verschillende afvalinzamelingsbedrijven. Daaruit bleek dat MKB-Afval het beste aansloot bij onze wensen en voorkeuren. Ze zijn voordeliger dan de gemeente Maastricht en ze doen ook aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze hebben een oplossing voor elke soort van bedrijfsafval en ze scheiden alle afvalsoorten.

De abonnementen van MKB-Afval

Bij de abonnementen van MKB-Afval zitten er een aantal dingen vast inbegrepen. Denk hierbij aan de levering van de rolcontainer op locatie, de huur van de rolcontainer, het legen van de rolcontainer, het verwerken van het bedrijfsafval en de diverse milieutoeslagen. Nadat je een abonnement hebt afgesloten hoef je je vrijwel nergens meer zorgen over te maken. Het tarief van het abonnement hangt af van het soort afval dat verwerkt moet worden, van de grootte van de gehuurde container en van de frequentie van het legen van de container. Maar je kunt het abonnement geheel naar eigen wens samenstellen. Overigens kun je aan MKB-Afval ook om ondersteuning vragen bij het afsluiten van een abonnement. Zo weet je zeker dat je voor het juiste abonnement hebt gekozen. Een container huren in Maastricht was nog nooit zo simpel.

Wat zijn de voordelen?

Bij MKB-Afval betaal je een vaste huurprijs per maand. Naast dat de abonnementen van MKB-Afval goedkoper zijn dan de gemeente zelf, kun je ze geheel naar eigen wens samenstellen. Bovendien zijn de abonnementen redelijk flexibel. Het abonnement kun je namelijk tussentijds wijzigen en zijn maandelijks opzegbaar. Voor als je op zoek bent naar het huren van een container in bijvoorbeeld Maastricht, raad ik je aan om een kijkje te nemen op hun website.