Home Wonen De perfecte bureaustoel voor thuis studeren of werken!

De perfecte bureaustoel voor thuis studeren of werken!

0
De perfecte bureaustoel voor thuis studeren of werken!

Na een lange tijd altijd op school te hebben gestudeerd, ben ik onlangs gaan samenwonen. Nu woon ik verder buiten Utrecht, en het is daarom minder handig voor mij om op de universiteit te gaan studeren. Zeker nu ik met mijn scriptie bezig ben en daarom minder vaak naar school hoef. In ons nieuwe huis is een studeerkamer. Mijn vriend is al aan het werk. Hij heeft de mogelijkheid om een dag per week thuis te werken. Ook zal ik nu veel thuis bezig zijn met mijn scriptie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een goede bureaustoel die al dat zitten ondersteunt. Zoals inmiddels wel algemeen bekend is, is zitten slecht voor de gezondheid. Wij letten erg op onze gezondheid en zorgen dat we niet teveel op slechte ondergrond zitten. Daarom is een goede bureaustoel zo belangrijk voor ons! Tijdens de zoektocht kwamen we zoveel opties tegen, dat we door de bomen het bos niet meer zagen! Daarom heb ik besloten om een blog te wijden aan het vinden van de perfecte bureaustoel!

Wat is het doel van de bureaustoel?

Allereerst is het goed om vast te stellen waar de bureaustoel vooral voor gebruikt gaat worden. Heb je een hele grote studeerkamer met verschillende kasten en bijvoorbeeld een hoekbureau? Dan kan het fijn zijn om een bureaustoel met wieltjes te hebben. Zo kun je door de hele kamer rollen zonder op te staan! Ook is een buigbare rugleuning handig als je ergens voor moet reiken. Zelf hebben wij gekozen voor een bureaustoel zonder wielen. Onze studeerkamer heeft wel een boekenkast, maar verder alleen een klein bureau. Doordat de stoel niet rolt, moet ik af en toe opstaan om naar de boekenkast te lopen. Zo blijf ik ook nog in beweging!

De goede ondersteuning voor rug en nek

Daarnaast is het erg belangrijk om een bureaustoel aan te schaffen die goede ondersteuning aan de rug en nek biedt. Lang zitten is schadelijk voor de gezondheid. Niet alleen omdat je weinig beweegt, maar ook je nek- en rugwervels kunnen beschadigen door langdurig zitten. Daarom moet je een stoel hebben die deze plekken goed ondersteunt. Een bureaustoel heeft vaak een verdikking in de onderrug en in de nek. Het is belangrijk dat deze op de goede plek zitten! Helemaal als je een stoel deelt met iemand die een ander lichaamstype heeft. Let er dan goed op dat de bureaustoel voor alle personen de goede ondersteuning biedt. Mijn vriend en ik zijn allebei rond de 1.85, dus wij hebben een stoel die voor andere mensen misschien te groot is!