Home Wonen Last van een lekkage? Deze expert heeft de oplossing!

Last van een lekkage? Deze expert heeft de oplossing!

0
Last van een lekkage? Deze expert heeft de oplossing!

Lekkages kunnen voor een nare schade aan het interieur van je woning zorgen. Reden genoeg om lekkages zo snel mogelijk op te lossen! Lekkages zijn overigens niet de enige vorm van vochtproblemen, die in huis voor kunnen komen. Denk bijvoorbeeld ook aan problemen als doorslaand vocht, optrekkend vocht en condensatievocht. Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een ervaren lekkage expert. Deze expert vertelde ons meer over de stappen die je kunt zetten, om lekkages de kop te bieden. Des te sneller je een lekkage laat verhelpen, des te kleiner is de kans op een ernstige schade.

Zelf een lekkage proberen op te lossen

Bij een beginnende lekkage is het verstandig om eerst zelf naar een oplossing te zoeken. Probeer hierbij te achterhalen, wat de oorzaak van de lekkage in huis is. Vervolgens kun je voor een doelgerichte aanpak zorgen. Bij een lekkende sifon onder de wastafel kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een kapotte rubberen ring. Het vervangen hiervan kan al voldoende zijn, om de lekkage te stoppen. In het geval van een lekkende leiding, zou je tijdelijk een doek om de leiding kunnen binden. Ook het gebruik van een ouderwetse teil onder de lekkende leiding helpt bij het voorkomen van vochtschade.

Met spoed een loodgieter inschakelen

Mocht het niet lukken om zelf voor een oplossing te zorgen, dan kun je een loodgieter inschakelen. Veel loodgietersbedrijven bieden een spoedservice aan. Deze spoedservice is 24/7 bereikbaar. Ideaal, wanneer je bijvoorbeeld op de vrijdagavond nog achter een lekkage komt. Je hoeft zo niet tot na het weekend te wachten! Loodgieters beschikken over verschillende hulpmiddelen, waarmee de bron van lekkages achterhaald kan worden. Denk aan het gebruik van een thermografische camera. Een zeer handig hulpmiddel voor lekkages bij warmwaterleidingen. Ook het gebruik van kleurstoffen kan helpen.