Home Wonen Zo creëer je een strak en modern interieur

Zo creëer je een strak en modern interieur

0
Zo creëer je een strak en modern interieur

Een strak en modern interieur is helemaal hip. Deze stijl is overzichtelijk en rustig, zodat je lekker kunt ontspannen. Wel moet je de juiste balans zien te vinden tussen enerzijds strakke lijnen, zwart en wit en anderzijds huiselijkheid en gezelligheid. Je woning moet namelijk wel een fijne plek zijn om in thuis te komen. Ben je benieuwd hoe je een strak, modern interieur creëert? Dat vertellen we je in deze blog.

Kleuren

Vaak zie je in moderne interieurs veel gebruik van zwart en wit. Het is inderdaad een goed idee om contrasterende kleuren zoals zwart en wit te gebruiken. Dit zijn vaak de basiskleuren in een strak interieur, net als grijs en bruin. Wel is het heel leuk om deze neutrale basiskleuren in balans te brengen met een opvallende kleur. Zo voorkom je dat de grijstinten kil overkomen. Voeg dus een meubelstuk toe in een leuke kleur of kies voor wat gekleurde decoratie. Zo creëer je sfeer in je moderne interieur.

Lijnen

Natuurlijk bestaat een modern interieur uit strakke lijnen. Kies dus voor strak meubilair met scherpe lijnen. Dit wil niet zeggen dat je geen decoratie kunt toevoegen aan je huis. Wat decoratie geeft je interieur juist meer warmte en sfeer. Ook een aquarium als de Red Sea reefer is een hele goede optie voor in een modern interieur. Dit aquarium is namelijk geplaatst op een strak gestylde kast, wat zorgt voor een moderne look. Toch geven de gekleurde LED verlichting en de prachtige vissen en koralen veel sfeer.

Materialen

Wat betreft materialen zijn er een heleboel verschillende opties. Hout is bijvoorbeeld heel mooi en modern wanneer het fijn, kwalitatief en goed afgewerkt is.

Verlichting

In een modern interieur is natuurlijk licht heel belangrijk. Let dus goed op de lichtinval bij het inrichten van de kamer. Valt er maar weinig daglicht in je kamer? Maak dan gebruik van reflecterende materialen en lichte kleuren. Natuurlijk heb je ook sfeerverlichting nodig voor als het ‘s avonds donker is.

Warmte en sfeer creëren

In een strak en modern interieur is het belangrijk om wel voldoende warmte, gezelligheid en sfeer te houden. Dit doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van kussens, vloerkleden, open haarden of sfeerlichten. Deze kun je maar net zo strak en modern maken als je dat zelf wil. Ook geurkaarsen, planten en verse bloemen geven meteen meer gezelligheid aan je huis. Bepaalde planten zuiveren ook nog eens de lucht in je huis. Ben je bang dat de planten je strakke look verstoren? Zet ze dan in een strakke plantenbak met geometrische vormen.