Home Lifestyle Wijn is fijn

Wijn is fijn

0
Wijn is fijn

Wijn is fijn, en vooral als het op de goede temperatuur geschonken wordt. Wanneer je tijdens een goed diner zin heb ik een glas wijn dan wil je graag dat deze lekker smaakt. Vooral wanneer het in je woonkamer misschien warm, dan is rode wijn bijvoorbeeld niet altijd even lekker. Soms is het lekkerder als je rode wijn iets koeler is dan je kamertemperatuur op dat moment. Daarvoor bestaat er een wijnkoelkast, ook wel wijnklimaatkast genoemd. Een wijnkoelkast houd je wijnen op de goede temperatuur waardoor je wijnen lekkerder smaken en daarnaast ook langer bewaard kunnen blijven. Heb jij al een wijnkoelkast in huis? In deze blog lees je alles over wijnkoelkast en waarom het handig is om er één aan te schaffen. 

Hoe werkt een wijnkoelkast?

Een wijnkoelkast zorg er in het algemeen voor dat je jouw wijnen op de juiste temperaturen kunt serveren. Maar hoe werkt dat precies? Een wijnkoelkast zorgt er voor dat er in de kast de juiste vochtigheidsgraad behouden wordt. Dit is van belang wanneer je wijnen langer wilt bewaren. In gevallen van wijnkasten met twee verschillende zones, zal in de ene zone een andere luchtvochtigheidsgraad zijn dan in de andere zone. Dit maakt dat je bijvoorbeeld witte en rode wijnen in een wijnkoelkast met twee zones kunt bewaren.  Door de wijn in een wijnkast te bewaren zorg je ervoor dat je wijn in optimale conditie bewaard kan worden. Door de compacte behuizing trilt de wijn niet en ligt het rustig. Daarnaast heeft de hoeveelheid licht die bij de wijn komt ook te maken met de conditie van de wijn. Veel wijnkasten hebben glazen deuren met een beschermend UV-filter. Zo wordt je wijn niet aangetast door zonlicht. 

Welke wijnkoelkasten zijn er? 

Voordat je een wijnkoelkast aanschaf is het handig om te weten welke soorten er bestaan. Dit hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren en leefstijl. Wanneer je veel wijn drinkt zul je misschien een grotere wijnkoelkast aanschaffen dan wanneer je minder vaak wijn drinkt. Daarnaast is het ook afhankelijk van de ruimte die je hebt in huis. Waarschijnlijk heb je al een koelkast in huis dus moet je bedenken hoe deze goed past in je huis. Er bestaat een mogelijkheid om je wijnkoelkast te laten inhouden. Deze kasten zijn vaak wat groter. Het verschilt per kast, maar denk aan een capaciteit van tussen de 18 tot en met 40 flessen wijn die je kunt bewaren. Wil je liever geen inbouwkast? Geen probleem, er zijn ook losse wijnkoelkasten te koop. Deze kun je ook in een kleiner formaat krijg. Denk aan een capaciteit van 7 flessen wijn. Dus, welke voorkeuren je ook hebt, er zijn meerder keuzes en afhankelijk van jouw voorkeuren en leefstijl kun je een wijnkoelkast aanschaffen.