Home Wonen Wat eenn gave woonkeuken met je inrichting kan doen

Wat eenn gave woonkeuken met je inrichting kan doen

0
Wat eenn gave woonkeuken met je inrichting kan doen

Wanneer je geen chef kok bent of een hart hebt voor koken en tafelen, wordt de keuken vaak onderschat in woningen. Toch kun je een hele gave woonkeuken creëeren die je woning helemaal af maakt. Zeker als je beschikt over een open keuken. In dit artikel hebben wij een aantal leuke trends op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat jouw keuken een echte woonkeuken wordt.

De keuken

De stijl van de keuken zelf (het aanrecht en de kasten) heb je niet gemakkelijk zelf in de hand. Wanneer je een nieuw huis laat bouwen, kun je het natuurlijk wel helemaal naar je eigen smaak doen. Ook als je een flink budget over hebt, is het gemakkelijker om je keuken onder handen te nemen.

Niet het geval? Dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Ik heb zelf bijvoorbeeld een hele basic witte “budget” keuken. Door authentieke keukenaccessoires en veel houten details te gebruiken, creëer je als het ware een echte landelijke keuken. Met een kleurtje op de muur, planken met kopjes en voorraadpotten en houten snijplanken op het aanrecht, let niemand op mijn saaie keukenkastjes.

Beschouw je keuken als even belangrijk als je woonkamer

Voor veel mensen is de woonkamer de kern van het huis. In principe is dat ook zo. Toch gebeurt het dan vaak dat je neerploft op de bank voor de televisie. Wanneer je je keuken (of eetkamer) als even belangrijk beschouwt als de rest van je woning, zal je hier veel liever en meer tijd door willen brengen. Sfeer is alles, dus realiseer dit ook in je keuken. Trek bijvoorbeeld de stijl en sfeer van je woonkamer door naar de keuken, waardoor het wat meer één geheel wordt.

De inrichting

Bij de inrichting van je keuken ben je met de mogelijkheden natuurlijk grotendeels afhankelijk van de ruimte die je hebt. Wanneer je de ruimte hebt, is het leuk om de eettafel een centrale plek te geven in de ruimte. Het liefst van de muur af, zodat iedereen echt lekker de ruimte heeft. Voor de ruimte die je hebt kun je bijvoorbeeld een eettafel op maat laten maken. Ook wanneer je maar met een aantal personen bent thuis, is een grote eettafel ontzettend leuk. Zo is het erg uitnodigend om hier met je gezelschap plaats te nemen.

Ga bij de stoelen voor stijl én comfort. Wanneer het de bedoeling is om urenlang te tafelen of tussen de middag gezellig aan tafel te zitten met vriendinnen, moet je natuurlijk wel lekker kunnen zitten.

De finishing touch

Vergeet de daadwerkelijke aankleding natuurlijk niet. Zo maak je van je woonkeuken echt een gezellig plekje. Wanneer er niet aan de tafel wordt gegeten, hoeft hij niet leeg te zijn. Zet een grote bos bloemen neer of andere leuke accessoires. Gezelligheid gegarandeerd!