Home Wonen Een aantal tips om je verhuizing goed te laten verlopen

Een aantal tips om je verhuizing goed te laten verlopen

0
Een aantal tips om je verhuizing goed te laten verlopen

Verhuizen is over het algemeen niet onze favoriete bezigheid. Wanneer je verhuist uit vrije wil, is het resultaat iets heerlijks om naar uit te kijken, maar het verhuizen zélf is iets waar je snel doorheen wil. Richt je vooral op het resultaat en volg onderstaande tips. Voor je het weet heb je een heerlijk stulpje dat jij je nieuwe thuis mag noemen.

Een goed begin

Ja, is echt het halve werk. Wanneer je de tijd hebt, is het slim om die tijd ook echt te nemen. Ruim regelmatig al wat op en denk goed over wat je wel of niet mee wil nemen. Staat er ergens op zolder nog een on-uitgepakte doos van de vorige verhuizing? Vraag jezelf dan af of je het gemist hebt en kies ervoor dit niet wéér mee te sjouwen.

Inpakken en wegwezen

Over de manier van inpakken moet je van te voren goed nadenken. Het is niet slim om bij een willekeurige kast of kamer te beginnen en een doos vol te gooien. Gebruik voor elke kamer in je nieuwe huis aparte dozen. Zo kun je de dozen in je nieuwe huis direct per kamer neerzetten en ordenen en wordt het niet één groot magazijn van dozen. Zorg er ook voor dat de belangrijkste spullen snel te vinden zijn. Markeer deze dozen dus duidelijk.

Adreswijzigingen

Denk op tijd aan het doorgeven van adreswijzigingen. Doe dit echter ook niet te snel. Je wil natuurlijk niet dat de oude bewoners jouw post al op de mat krijgen. Doe het ook niet te laat, zodat de nieuwe bewoners van jouw huis je post krijgen. Helemaal voorkomen zul je het nooit, maar plan dit wel goed.

Verhuizen naar het buitenland

Bij een internationale verhuizing komen er nog meer zaken kijken. Naast het regelen van werk, woonruimte, het leren van de taal en het bestuderen van de gebruiken en cultuur, is de fysieke verhuizing ook een hele uitdaging. Schakel hierbij de hulp in van een internationaal verhuisbedrijf.

Durf hulp te vragen

Wanneer je zelf ook bereid bent je vrienden en familie te helpen bij een verhuizing, is het echt niet vreemd om hen ook om hulp te vragen. Nee is ook een antwoord, maar extra handen zijn natuurlijk altijd handig. Probeer 1 dag te plannen waarop je zo veel mogelijk werk wilt verzetten en maak hierbij een goede planning. Zorg dat er mensen in het oude huis zijn die de laatste spullen inpakken, zorg dat er mensen inladen, heen en weer rijden en uitladen en mensen die in het nieuwe huis eventueel weer uitpakken. Dit kun je zelf waarschijnlijk het beste, zodat je weet waar alles staat.

Zorg die dag in ieder geval goed voor jouw vrijwillige verhuizers. Regel voldoende te drinken en eten. Tussen de middag een lekker broodje zal iedereen waarderen. Wil je iedereen aan het einde écht goed bedanken? Eet dan even lekker wat met elkaar. Zo laat je zien dat je alle hulp waardeert en sluit je de (waarschijnlijk best gezellige dag) goed met elkaar af.

Maak van je huis een thuis

Zo, waarschijnlijk kun je dan bijna gaan genieten van je nieuwe plekje. Wanneer de basis staat en is ingericht, kun je van je nieuwe huis een thuis gaan maken. Tip! Hier vind je oneindig veel tips voor optimale sfeer en comfort in je nieuwe woning. Succes!