Home Wonen Vervelend! Wespen in huis

Vervelend! Wespen in huis

0
Vervelend! Wespen in huis

ZZzzzz-Zzzz-Zzzzzzz..zzz.. Ja hoor, net als je lekker op de bank zit: een wesp in huis. Je kat jut het nijdige beestje lekker op en je kinderen denken met genoeg geschreeuw het beestje te kunnen bestrijden. Paniek alom. En de rust is pas wedergekeerd als jij met gevaar voor eigen leven het beestje naar buiten hebt geloodst.

Hoe komen die kleine rotzakjes nu eigenlijk altijd binnen? En wat is  nou de beste manier om voor eens en voor al van wespen af te komen?

Koningin in het voorjaar

Sporadisch een wesp in huis, daar valt nog mee te dealen. Maar met een wespennest ben je verder van huis. Kom je nu, in het vroege voorjaar, al grote wespen tegen in je woning? Dan moet je opletten!

’s Winters gaat de wespenkoningin in winterslaap. Wanneer ze in het voorjaar ontwaakt, gaat ze op zoek naar een plek voor een nieuw nestje. Het liefst een plekje dat goed beschut is en lekker uit de wind en regen. En daarom is jouw huis vaak een populaire optie. Veel voorkomende plaatsen voor wespen om te nestelen zijn: op zolder, in een spouw muur, onder een dakrand, tussen dakpannen of hangend aan een dakgoot. Het kan ook zijn dat de koningin een natuurlijker plekje uitkiest. In een holle boom, of zelfs onder de grond. Waarschijnlijk heb je er dan een stuk minder last van, maar een wespennest nabij huis blijft vervelend.

Aan de slag met een spray

Wespen in huis? Geen paniek! Het veiligste wat je kunt doen, is de ruimte met de wespen af te sluiten. Wespen nestelen zich vaak in langdurig ongebruikte kamers, zoals een logeerkamer of zolder. Als het slechts enkele wespen zijn, kun je met een spray aan de slag gaan. Even spuiten, de deur dicht laten, en na een uurtje liggen er een aantal dode wespen op de vloer. Hoera!

Wat te doen bij een nest

Maar komen er meer wespen terug? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een nest. Sprayen op het nest is geen goed idee. Je maakt ze er enkel heel erg kwaad mee. Ook aan de slag gaan met gif, water of vuur is een heel slecht idee. Het beste dat je in deze situatie kunt doen, is een professional bellen voor wespenbestrijding. Zelf liet ik vorig jaar een wespennest verwijderen eindhoven’s huisje. Binnen een paar uur was het klusje geklaard!

Wil je wespen in huis de toekomst voorkomen? Zorg tevens dat je eet- en drinkbare producten altijd afsluit. Met onafgedekt voedsel, met name zoetigheden, lok je wespen je huis in. Wespen zijn immers vaak op zoek naar voedsel met veel eiwitten voor hun larven.