Home Wonen Van plan een beleggingspand te kopen? Dit is alles wat je moet weten

Van plan een beleggingspand te kopen? Dit is alles wat je moet weten

0
Van plan een beleggingspand te kopen? Dit is alles wat je moet weten

Als je van plan bent om een beleggingspand te gaan kopen wil je hier natuurlijk een zo’n hoog mogelijk rendement uit halen. Om dit voor elkaar te krijgen is het handig om bepaalde dingen over de overwaarde van een woning en de verschillen tussen een koop of huurwoning duidelijk te weten. Er zijn steeds meer particuliere en ondernemers die ervoor kiezen om te investeren in een beleggingspand. Dit komt voornamelijk doordat de waarde van de woningen al jaren aan het stijgen zijn. Daarnaast loont het sparen van grote bedragen steeds minder met het afnemende rendement wat je jaarlijks krijgt.

 

 

De locatie van je beleggingspand kiezen

Voordat je een beleggingspand gaat kopen is het verstandig om naar enkele verschillende eigenschappen van het pand te kijken. Zo kun je onder andere kiezen uit verschillende locaties voor je beleggingspanden. De ene persoon zal liever een pand in de stad willen, terwijl de ander misschien voor een wat meer rustig gelegen locatie kiest. De locatie die je voor je beleggingspand kiest zal een grote factor zijn in de toekomstige waardeontwikkeling van je pand en wat voor huuropbrengsten je zult kunnen krijgen. Door de toenemende woningtekorten in grotere steden is er sprake van een stel stijgende woningprijs. Dit terwijl er op het platteland een krimp is en er steeds minder mensen wonen. Je zult voor een pand in een duurdere regio vaak een stuk meer geld kwijt zijn, maar de kans is hier een stuk groter dat je eenvoudig mensen kunt vinden die willen huren.

 

 

Een beleggingspand kopen door te financieren

Als je een beleggingspand op het oog hebt is het ook belangrijk om te gaan kijken naar hoe je de kosten van dit pand wil gaan financieren. Je zult er rekening mee moeten houden dat je minimaal 30% van het bedrag zelf zal moeten inbrengen. De rest van het vermogen zul je door middel van een hypotheek lening kunnen financieren. Voordat je hiervoor kiest is het wel belangrijk om bepaalde dingen te bepalen. Een investering als deze is alleen rendabel als je rendement aanmerkelijk hoger is dan de rente die je over de hypotheek zal moeten betalen. Door naar verschillende banken te kijken en rentes te vergelijken kun je ervoor zorgen dat je investering meer rendabel wordt. Als jij door gebruik te maken van een hypotheek extra geld op je rekening overhoudt kun je hier een hoop mee doen.