Home Wonen Dingen waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen

Dingen waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen

0
Dingen waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen

Het kopen van zonnepanelen is vaak een grote investering. Het is iets wat je niet dagelijks doet en je zit voor een langere periode aan de zonnepanelen vast. Daarom is het verstandig om je voordat je zonnepanelen gaat kopen je goed in de verschillen te verdiepen. Je kunt door de juiste zonnepanelen te kiezen een hoop geld besparen. Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen. 

 

 

De verschillende soorten zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen wil gaan kopen zijn er verschillende merken en types waar je uit kunt kiezen. Deze verschillende soorten zonnepanelen verschillen onder andere in prijs en energie dat ze genereren. Welke soort zonnepanelen het beste zijn voor jou is afhankelijk van de plek waar je de zonnepanelen gaat plaatsen en ook van je financiële situatie. Je hebt onder andere mono en poly zonnepanelen. De poly zonnepanelen heb je met een aluminium rand. Sommige mensen vinden dit minder mooi dan de volledig zwarte mono zonnepanelen. Daarnaast is er ook een technisch verschil tussen deze twee soorten zonnepanelen. De mono zonnepanelen bevatten monocellen, terwijl de poly zonnepanelen poly cellen bevatten. Ook kun je onder andere kijken naar CIS-panelen, deze hebben meer dakoppervlak nodig, maar het rendement kan in sommige gevallen wel hoger zijn. 

 

 

De kosten van verschillende soorten zonnepanelen

Bij het kopen van zonnepanelen zul je natuurlijk ook gaan kijken naar de prijs van een zonnepaneel ten opzichte van het rendement dat de zonnepanelen behalen. Je kunt bij het aanschaffen beter niet kijken naar de prijs van een zonnepaneel, maar beter naar de capaciteitseenheid per euro. Zo heb je een zonnepaneel van 300 wp dat 230 euro kost die efficiënter is dan een 280 wp zonnepaneel die 220 euro kost. Ook zullen de kosten per bedrijf verschillen. De prijs van een zonnepaneel is niet bij alle ondernemingen even duur. De prijs hangt namelijk af van verschillende factoren. Er wordt onder andere gekeken naar de hoeveelheid zonnepanelen die je koopt. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het is per zonnepaneel. Dit komt onder andere door de leveringskosten en de installatiekosten. Wanneer je in Hilversum zonnepanelen in hilversum bestelt zul je minder hoeven te betalen dan als je zonnepanelen besteld vanuit het buitenland. De werknemers van deze onderneming zullen namelijk een stuk meer tijd kwijt zijn aan je bestelling dan als je zonnepanelen koopt bij jou in de omgeving.