Home Wonen Toepassingen voor ledstrips in huis

Toepassingen voor ledstrips in huis

0
Toepassingen voor ledstrips in huis

Ledstrips worden steeds populairder en daarmee ook steeds meer gebruikt binnen de inrichting van bijvoorbeeld een huis. Door de multifunctionele inzetbaarheid van een ledstrip, is deze bijna overal voor te gebruiken. Het maakt in principe niet uit welk gedeelte van het huis je een ledstrip wilt plaatsen, van een woonkamer, tot een keuken tot een werkruimte, er is altijd wel plaats voor een ledstrip. Ben je op zoek naar tips om een ledstrip bij jou thuis te gebruiken of ben je benieuwd naar meer toepassingen voor ledstrips in huis? Dan vertel ik je er graag iets meer over. Met een aantal handige tips, maak je gemakkelijk en snel het huis een stuk sfeervoller en geeft het een modern uiterlijk.

De specificaties

Voordat je een ledstrip koopt, moet je goed kijken naar de specificaties van deze ledstrip. Je hebt namelijk verschillende ledstrips, die voor verschillende toepassingen te gebruiken zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan wattage, ledstrips zijn verkrijgbaar in 12V en 24V. Ben je op zoek naar sfeerverlichting, dan kun je het beste een 12V variant gebruiken. Vooral een ledstrip warm wit geeft de mooiste sfeer. Heb je behoefte aan een hogere lichtopbrengst, dan is het handig om voor een 24V variant te kiezen. Daarnaast geeft het SMD aan hoeveel LED's er op een meter strip zitten. Moet meer LED's hoe egaler de lichtlijn zal zijn. Ook de lichtkleur is een belangrijke specificatie, er zijn strip verkrijgbaar in verschillende soorten wit tintent, maar ook in RGB kleuren die jezelf kunt instellen. 

Ledstrip ideeën

Een ledstrip is voor veel dingen in te zetten. Wil jij bijvoorbeeld jouw badkamer een luxueus uiterlijk geven, dan kun je bijvoorbeeld een ledstrip onder de badrand bevestigen, maar ook achter de spiegel of in het plafond. Door de plakstrip op een ledstrip is dit een enorm gemakkelijke klus. Ook de huiskamer kan gebruikt worden om ledstrip te bevestigen. Een ambilight televisie is vaak erg duur, maar vind je dit wel passen bij jouw inrichting? Dan kun je gemakkelijk en snel zelf met een ledstrip jouw eigen ambilight televisie maken. Ook geeft een ledstrip achter de bank, schilderij of kast de nodige sfeer binnen jouw inrichting. Ook voor buitengebruik zijn ledstrips geschikt. Steeds meer worden de strips gebruikt in de vijver, op het balkon, onder de veranda of in het tuinhuisje. Gehuld in waterdicht siliconen zullen de strips alle weersomstandigheden kunnen weerstaan. Overtuigd? Laat me gerust weten waar jij jouw ledstrips hebt geplaatst of gaat plaatsen!