Home Wonen Geef je bezoek een warm welkom in vijf stappen

Geef je bezoek een warm welkom in vijf stappen

0
Geef je bezoek een warm welkom in vijf stappen

Geef je bezoek een warm welkom in vijf stappen

Jouw huis is je visitekaartje voor je vrienden, gasten en natuurlijk voor jezelf. Aan de inrichten en stijl van je woning kan je vaak zien hoe iemand zijn smaak is. Zorg er dus voor dat de eerste indruk van je huis is zoals jij wenst. In deze blog schrijven we vijf tips om ervoor te zorgen dat je huis een goede indruk achterlaat bij vrienden en familie.

1. Een verzorgde tuin is het halve werk

Nog voordat je iemand zijn huis ziet zie je al hoe de tuin eruit ziet. Zorg dus dat je bloemen en planten er verzorgd bij staan. Door maandelijks even kort in je tuin te werken voorkom je dat de werkzaamheden zich ophopen.

2. Maak het entree een bijzonder moment

Als je gasten ontvangt dan wil je dat ze zich welkom voelen vanaf het moment dat ze aankomen. Dat begint al voordat ze binnen zijn. Als je een oprijrit hebt met parkeerplek voor je gasten zorg dan dat deze vrij is en dat het netjes en opgeruimd is. Om je eigen terrein te kunnen afbakenen is een inrijpoort een mooie oplossing. Mooie inrijpoorten zijn op maat te maken en helpen ook nog is tegen inbrekers. Nadat je gasten de auto hebben geparkeerd ontvang je ze bij de deur. Een vrolijke bloem of een mooi naambord bij je deur kan al zorgen voor een glimlach en een goed gevoel.

3. Doe alsof je thuis bent

Het gezegde ‘’doe alsof je thuis bent’’ geldt voor je gasten maar ook jezelf. Je hoeft niet overdreven je best te doen, dan kan het namelijk zijn dat je gasten een gespannen indruk krijgen. Zorg dus dat je zelf comfortabel bent en je gasten zullen vanzelf volgen.

4. Denk aan de geur

Bij een goede ervaring komen al je zintuigen kijken. Zorg er dus voor dat het niet stinkt in en rondom je huis. Een goede oplossing hiervoor is om geurstokjes te plaatsen in het huishouden. Denk aan plekken zoals de gang en de woonkamer voor het plaatsen van de luchtjes. De badkamer en toilet zijn natuurlijk plekjes om niet te vergeten. Een neutraliserende luchtverfrisser is een luchtverfrisser met gember. Dit werkt beter dan luchtverfrissers met extreme bloemengeuren omdat die vaak te opvallend zijn en de stank niet neutraliseren.

5. Het vertrek

Na een gezellige avond vol ontspanning en te hebben bijgekletst met je gasten is het tijd dat het bezoek weer naar huis toe gaat. Loop met je gasten mee naar de deur om ze uit te zwaaien en te bedanken voor de gezelligheid.