Home Wonen Terrastegels – 3 praktische tips voor het uitzoeken

Terrastegels – 3 praktische tips voor het uitzoeken

0
Terrastegels – 3 praktische tips voor het uitzoeken

We voelen allemaal de heerlijke zomerkriebels. Hoog tijd om de tuin weer eens aan te pakken. We zijn massaal het onkruid aan het wieden en de tuinmeubelen te voorschijn aan het halen. Het kan ook zo zijn dat je het tijd is om de tuin echt compleet op te knappen. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van een terras of het plaatsen van een mooie overkapping. Het uitzoeken van passende tegels kan een onnodig moeilijke klus zijn. Je wilt natuurlijk wel de beste terrastegels selecteren, maar eigenlijk mag het geen uitzoeken geen tijd in beslag nemen. Ontdek hier 3 praktische tips voor het uitzoeken van terrastegels!

Tip 1 – stijl en sfeer uitzoeken

Voordat je naar alle mogelijk terrastegels gaat kijken, moet je beslissen welke stijl of sfeer je zou willen creëren in je tuin. Niet alle tegels passen overal bij. Bovendien is het wel zo mooi als de overgang van je woonkamer naar de tuin soepel verloopt. Kies daarom terrastegels die bij de stijl en de sfeer van je woonkamer en je tuin passen. Met de juiste terrastegels zal de overgang van binnen naar buiten geleidelijk verlopen. Hiermee maak je de grens tussen het huis en de tuin kleiner. Dat creëert weer een gezellige, verwelkomende sfeer. Dus tip 1: kies de stijl van de terrastegels.

Tip 2 – materiaal terrastegels selecteren

Nadat je een bepaalde look hebt gekozen, is het volgende belangrijke aspect het materiaal. Daarom is tip 2: materiaal van terrastegels kiezen. Elk materiaal tegel heeft weer zijn eigen voordelen. Zo is keramiek ontzettend onderhoudsvriendelijk. Helaas kunnen terrastegels van keramiek weinig water door laten wat weer kan leiden tot gladheid. Een andere optie is beton. Tegels van beton zijn antislip en vorstvrij. Het nadeel daarvan is dat deze tegels zonder toplaag snel vlekken kunnen krijgen. Denk bij deze stap even logisch na wat het handigste is voor jouw tuin. Welke tegels passen het beste bij jouw voorkeuren?

Tip 3 – een formaat tegel kiezen

Als de look en het materiaal besloten is, dan resteert je nog één stap. Vandaar tip 3: een formaat terrastegel kiezen. Vandaag de dag kan je voor een leuke prijs vrijwel allerlei formaten terrastegels selecteren voor jouw terras. Het is nog wel steeds zo dat grotere tegels toch vaak iets duurder zijn. Bij het selecteren van een formaat is het belangrijk om te kijken naar het oppervlak van het terras. Je moet bij een klein oppervlak niet voor te grote tegels kiezen. Dan komen die tegels niet tot hun recht. Andersom geldt hetzelfde: kleine terrastegels staan niet mooi in een groot oppervlak.

Met deze tips wordt het selecteren van geschikte tegels voor het terras een fluitje van een cent. Veel succes!