Home Wonen Gipslaat is handiger dan je denkt

Gipslaat is handiger dan je denkt

0
Gipslaat is handiger dan je denkt

Gipsplaten snel, handig en brandveilig.

 

Gipsplaten vervangen gips of gibo blokken als een geschikt bouwmateriaal. Hoewel de platen al enkele jaren gebruikt wordt als bouwmateriaal voor bijvoorbeeld het maken van wanden, zitten er ook veel voordelen aan. Een gipsplaat is veel gemakkelijker te repareren in verschillende vormen van schades. Spaanders, scheuren en gaten zijn in een relatief korte tijd te repareren. De kosten daarvan vallen ook niet duur uit. Het is vooral daarom dat veel bedrijven en eigenaren van huizen zijn overgeschakeld op gipsplaten. Het zorgt ook voor meer veiligheid in gebouwen, omdat gips brandbestendig is.

 

Behalve dat het bestand is tegen vuur, is gips ook bestand tegen twee andere gevaren voor huizen en gebouwen. Schimmel en vocht zijn enorme problemen die kunnen worden veroorzaakt door lekkages. Of het hebben van een slechte ventilatie afvoer kan een schimmel en vochtprobleem veroorzaken. Ze zijn schimmel- en vochtbestendig wat het een geweldig bouwonderdeel maak, omdat deze twee gevaren de skeletbouw van een woning sterk kunnen verzwakken.

 

 

Gipsplaten zijn ook energiezuinig.

 

Een gipsplaat is een fantastische isolator. Omdat het zo energiezuinig is, kun je overwegen om heel je huis ermee te installeren. Installeer het over een muur en plaats er glaswol of tempex platen tussen. Je isoleert voor de kou en het werkt ook nog is geluiddempend, dus je vangt twee vliegen in één klap. Warmte wordt behouden tijdens de koudere maanden, terwijl het koel blijft binnen tijdens de warmere maanden. Hoewel het in begin een kleine energiebesparing lijkt, zal het op de langere termijn zijn vruchten afwerpen. Geld besparen doet het sowieso al, wat je weer kan besteden in andere projecten.

 

Constructies hiervan zijn makkelijk af te breken. Zelfs na het installeren kun je nog altijd hele delen vervangen. Het is een milieuvriendelijk product wat makkelijk gerecycled kan worden. Milieuvriendelijk werken is een geweldige efficiënte manier om aan je leefomgeving te werken. Elke plaat bestaat voornamelijk uit gips met papier aan de voor-, achter-, en zijkanten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes.

 

 

Voordelen van een gipsplaat.

 

In tegenstelling tot de meeste opvattingen, zijn deze systemen geschikt voor zware armaturen zoals een lcd-tv of wandgemonteerde kasten. Voor armaturen zoals spiegels en wandversieringen kunnen lichte tot middelzware ankers worden gebruikt. Hiervoor zijn er allerlei verschillende gips schroeven en pluggen voor in de handel. Het mooiste van deze wanden is dat je niet tekeer hoeft te gaan met een slagboorhamer, zoals het geval met een bakstenen of betonnen muren. Het plaatsen van deze wanden is ook veel lichter dan werken met conventionele bakstenen of mortel.

 

Gipsplaat-constructiesystemen zijn uitstekend als het gaan om veiligheid. De kern compound die wordt gebruikt, bestaat uit 21% kristallijn water en 79% calciumsulfaat. Dat betekent dat het vocht er pas uit verdwijnt bij 120 ℃ en dat maakt deze gips-constructie goed bestand tegen hoge temperaturen. Wanden en plafond die hiermee opgebouwd zijn bieden een buitengewone maatvastheid en kunnen jarenlang intact blijven zonder schade te vertonen.