Home Lifestyle Een onbezorgde kerst

Een onbezorgde kerst

0
Een onbezorgde kerst

De kerstdagen zijn stressvol. Buiten de familie bezoekjes, moeten we er ook nog eens voor zorgen dat we een kerstdiner op tafel hebben staan, cadeautjes hebben gekocht en ons huis hebben versierd. Voor veel mensen zijn de feestdagen daarom vooral een tijd van drukte en stress. Wij vinden dat dat moet veranderen! We hebben daarom een aantal tips voor je verzameld over hoe jij onbezorgd de feestdagen kunt doorkomen.

Gemakkelijke decoraties

Als allereerst willen we je graag wat tips geven over de decoraties in en buiten huis. We raden je aan om vlaggenmast kerstverlichting te kopen. We bedoelen dan geen vlaggenmast waar je de Nederlandse vlag aan hangt tijdens koningsdag, maar het werkt in principe wel hetzelfde. Het verschil is dat er lichtjes vastzitten aan de vlaggenmast. Wanneer je de lichtjes omhoog hijst nemen ze de vorm aan van een kerstboom. Dit is dus super gemakkelijk in gebruik en binnen een mum van tijd heb jij prachtige kerstdecoratie in de tuin! Het enige wat je dan nog hoeft te doen is binnenshuis een kerstboom neer te zetten en klaar is kees!

Ga uiteten op kerstavond

Een kerstdiner voorbereiden is voor veel mensen echt de hel. Je moet voor een groot aantal mensen een diner verzorgen en daar gaat veel tijd in zitten. Je staat dagenlang in de keuken om alles helemaal klaar te maken en dan kan ook nog eens het een en ander fout gaan! We raden je daarom aan om te kiezen voor jezelf en de familie gewoon mee uiteten te nemen. Natuurlijk ben je dan wat meer geld kwijt, maar je bespaart jezelf ontzettend veel tijd en moeite. Ook valt het bij ‘normale’ restaurants wel mee hoeveel je betaalt en zal het niet onbetaalbaar duurder worden dan wanneer je het zelf kookt. Ook een leuke bijkomstigheid: Je hoeft zelf niet af te wassen en dat is wel zo prettig.

Bestel cadeautjes op tijd

Als laatst willen we je nog een tip geven wat betreft cadeautjes. Wij raden aan om al een tijd van tevoren te beginnen met het verzamelen van de cadeaus. Tijdens de kerstdagen is het namelijk ontzettend druk bij de bezorg bedrijven en dat kan zorgen voor stress! Neem dus het zekere voor het onzekere en zorg ervoor dat je alle spullen bij elkaar hebt, voordat de kerst begint. Zo bespaar je jezelf moeite en druk en bespaar je je vrienden en familie teleurstelling! Begin dus op tijd met zoeken en bestellen maar!