Home Wonen De voor- en nadelen van inbouw douchesets

De voor- en nadelen van inbouw douchesets

0
De voor- en nadelen van inbouw douchesets

Je hebt ze vast al wel zien langskomen in woonbladen, op Pinterest en andere bronnen van badkamerinspiratie: inbouw douchesets. ‘t Ziet er superstrak uit, zo’n prachtig afgewerkte set waarbij de leidingen allemaal in de muur zijn weggewerkt en je alleen de kraan en de douchekop in het zicht hebt. Misschien heb je je ook afgevraagd of zoiets ook wat voor jou zou kunnen zijn. Daarom zetten we hier even de voor- en nadelen van een inbouw doucheset op een rijtje.

De voordelen

  • Doordat er geen leidingen in het zicht zitten, is het veel makkelijker om een inbouw doucheset schoon te maken. Je hoeft alleen de kraan en de douchekop te poetsen. De kraan bestaat in veel gevallen uit een of twee draaiknoppen met een nette afwerkplaat, dus je hebt veel minder hoekjes, gaatjes en kiertjes.
  • Het ziet er clean en strak uit, zo’n inbouw doucheset. De afwezigheid van leidingen maakt dat het geheel er veel rustiger en minimalistischer uitziet.

De nadelen

  • Een inbouw doucheset is lastiger te monteren dan een opbouw doucheset. Logisch: je moet ruimte uitfrezen in de muur om de leidingen en het inbouwdeel weg te kunnen werken. Dat betekent dat er meer werk gaat zitten in de plaatsing en, tenzij je het zelf doet, kost dat dus ook meer.
  • Niet alleen het monteren is lastiger, eventuele reparatie van gebreken is ook een uitdaging. Alles zit immers weggewerkt in de muur, dus die moet weer open als er wat aan de hand is met de doucheset. Zorg dus dat je een inbouw doucheset van hoogwaardige kwaliteit aanschaft en houd een stapeltje extra muurtegels achter de hand.

Of een inbouw doucheset iets voor jou is of je misschien toch beter kunt kiezen voor een gewone (opbouw) doucheset, dat kun je alleen zelf bepalen. Maar als je je laat verleiden door zo’n prachtige set, dan ben je nu in ieder geval goed geïnformeerd over de voors en tegens.