Home Wonen Bezwaar maken tegen de WOZ waarde

Bezwaar maken tegen de WOZ waarde

0
Bezwaar maken tegen de WOZ waarde

Van iedere woning of pand wordt jaarlijks een bepaalde waarde door de gemeente opnieuw vastgesteld. Deze Waardering Onroerende Zaken, oftewel de WOZ waarde, bepaalt hoeveel belasting je ieder jaar moet betalen. In veel gevallen wordt de WOZ waarde Utrecht te hoog vastgesteld en hierdoor moet je veel meer belasting betalen dan daadwerkelijk nodig is. Door bezwaar WOZ Amersfoort te maken kan je flink besparen op de belasting die je moet betalen. De vaststelling van je WOZ waarde heeft invloed op je vermogensbelasting, inkomstenbelasting en nog veel meer.

Hoe maak je bezwaar tegen de WOZ waarde van je woning?

Je kan zelf bezwaar maken tegen de vastgestelde WOZ waarde, maar in veel gevallen is het een stuk makkelijker om dit door een externe partij te laten doen. Een externe partij heeft de kennis en ervaring in huis omdat ze dit dagelijks doen en precies weten waar opgelet moet worden bij het opstellen en indienen van het bezwaarschrift.

Een externe partij inschakelen voor je bezwaarschrift

Binnen enkele minuten kan je de benodigde gegevens al doorsturen naar een externe partij die dit voor je kan regelen. Daarnaast moet je een paar documenten ondertekenen waarmee je deze externe partij toestemming geeft om in je naam bezwaar aan te tekenen tegen de WOZ waarde. Een bezwaarschrift wordt opgesteld op basis van de informatie die je verstrekt en de nieuwste jurisprudentie. Bij het gegrond verklaren van je bezwaarschrift zal de WOZ waarde van je woning of pand naar beneden worden bijgesteld. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen en dit kan je al snel honderden euro’s schelen.

Gratis je WOZ waarde laten controleren

In veel gevallen biedt een externe partij ook de mogelijkheid en de service aan om je WOZ waarde gratis te laten controleren. Op het moment dat je denkt dat deze niet juist is vastgesteld is dit natuurlijk erg fijn, want dan weet je gelijk waar je aan toe bent. In veel gevallen wordt het vaststellen van de WOZ waarde gedaan door middel van een geautomatiseerd proces bij de gemeente en hierdoor komt het niet overeen met de huidige WOZ waarde van je woning of pand. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er geen rekening is gehouden met achterstallig onderhoud of nadelige wijzigingen in de omgeving. Hierdoor betaal je al snel te veel OZB, waterschapsheffing en inkomstenbelasting.

Bezwaar maken door een externe partij is kosteloos

Als je besluit om bezwaar aan te tekenen tegen je vastgestelde WOZ waarde dan zal een externe partij de gehele procedure voor je verzorgen. Dit gebeurt kosteloos in de meeste gevallen. Er wordt gewerkt met een no cure no pay systeem. Dat betekent dat bij een negatief resultaat je geen kosten verschuldigd bent aan de externe partij. Op het moment dat er sprake is van een positief resultaat dan worden de kosten verhaalt op de gemeente. Hierdoor ben je nooit kosten kwijt aan het indienen van een bezwaar en kan het alleen maar in je voordeel uitvallen. Je hoeft je alleen maar bij de externe partij aan te melden en de benodigde informatie te verstrekken. Met deze gegevens gaan ze vervolgens voor je aan de slag.