Home Wonen Zonder zorgen verhuizen

Zonder zorgen verhuizen

0
Zonder zorgen verhuizen

Als je gaat verhuizen, midden in een verhuizing zit, of net verhuisd bent, dan weet je als geen ander dat het een van de zwaarste dingen is om mentaal doorheen te gaan. Hoe blij je ook bent met je nieuwe huis, het is in essentie iets wat veel met zich meebrengt, altijd, wat de situatie ook is. Niet alleen laat je een stukje van jezelf en je eerdere leven achter, zonder dat je weet wat je te wachten staat, wat altijd een spannende sprong in het diepe is, er komt ook veel terug wat minder minder leuk is. Alle spullen die je weg hebt gelegd, uit het zicht, verstopt in de kast, moet je weer oprakelen, en al die dingen brengen herinneringen terug, positief of negatief. Dat is voor je geest best iets zwaars om te moeten verwerken, al helemaal in een sowieso al moeilijke periode. Daarnaast zijn er daarna in het nieuwe huis weer allerlei dingen waar je tegenaan loopt. Iets wat met klussen niet goed gaat of niet volgens plan kan gaan, iets waardoor je je oude huis weer mist en misschien toch dubbele gevoelens krijgt. Niet getreurd: wij helpen je er het beste van te maken. 

Accepteren

Het belangrijkste wat je moet leren in zo'n periode is om te accepteren hoe het is. Hoe leuk het allemaal ook zou moeten zijn, hoeveel zin je er in hebt, hoe blij je bent met het nieuwe huis, ook dan zullen er negatieve gevoelens op komen en die mogen er zijn! Je hoeft je daar niet voor te schamen, je moet juist accepteren hoe het is om het los te kunnen laten. Er zijn altijd voor en nadelen, maar de keue is gemaakt, en je moet vertrouwen op jezelf dat je deze toen hebt gemaakt zoals dat voor jou het beste was. Ook al komen er misschien twijfels, vertrouw op je eigen kunnen!

Doe wat goed voelt

Probeer je niet te druk te maken over wat er verder op je pad komt. Elke tegenslag op het gebied van klussen leidt misschien juist tot iets wat nog beter uitkomt in de inrichting. Iets wat in de buurt niet goed voelt zal altijd anders uitpakken dan je verwacht. Ik raad zelf altijd aan om altijd meteen een nieuw slot op je nieuwe huis te laten zetten. Omdat je nooit weet hoeveel kopieën er van een sleutel zijn gemaakt en wie er toegang tot je huis heeft, en zodat je zelf de mate van beveiliging in de hand hebt. Dit zorgt voor een veilig gevoel en het voelt ook op een soort symbolische wijze alsof het uis dan meteen meer van jou wordt, wat op andere gebieden meer rust kan geven. Een slotenmaker Groningen is zo gevonden, en een nieuw slot is dan zo gepiept. Kleine moeite, maar een fijn resultaat!