Home Wonen Wil je een fotowand in huis maken? Volg dit stappenplan!

Wil je een fotowand in huis maken? Volg dit stappenplan!

0
Wil je een fotowand in huis maken? Volg dit stappenplan!

Het maken van een fotowand, dus het ophangen van veel verschillende foto’s in mooie lijsten aan dezelfde muur, is een enorm leuke manier om je interieur mee af te maken en te personaliseren. Daarnaast is het natuurlijk voor jezelf ook fijn om, wanneer je naar de fotowand kijkt, de leuke herinneringen op te halen die op de foto’s worden afgebeeld. Maar hoe maak je een mooie fotowand? In dit blog lees je stap voor stap hoe je dit het beste kunt aanpakken.

  1. Bepaal het formaat

Een fotowand is erg mooi, maar hoeft natuurlijk niet een volledige muur in beslag te nemen. Teken daarom vooraf met potlood op de muur af hoe groot je de fotowand precies wil hebben. Vervolgens kun je het formaat van de fotowand precies opmeten. Dit zal je helpen bij de vervolgstappen.

  1. Foto’s selecteren

Nu je de gewenste afmetingen van je fotowand weet, kun je een eerste selectie foto’s gaan maken die je graag in de fotowand wil verwerken. Je kunt op dit moment beter wat teveel foto’s uitkiezen dan te weinig.

  1. Passen de foto’s op de fotowand?

Nu je de foto’s geselecteerd hebt, kun je nagaan of er voldoende plek is voor alle foto’s. Dit doe je aan de hand van het formaat van de beschikbare fotolijsten waarin je de foto’s wil gaan plaatsen. Ga na of alle foto’s binnen de gangbare fotolijst-formaten in de fotowand passen. Is dit niet het geval, of heb je extra plek over? Dan kun je je fotoselectie opnieuw evalueren. Ook kun je nu goed bekijken of alle foto’s wel echt goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je overwegen om bepaalde foto’s extra uit te lichten, bijvoorbeeld door sommige foto’s uitvergroot af te drukken en in grotere fotolijsten op te hangen.

  1. De perfecte fotolijst voor je foto’s uitkiezen

Nu je de bovenstaande stappen doorlopen hebt, kun je gaan kijken naar de fotolijsten. Hierbij kun je op een aantal zaken letten: 

  • Het formaat van de fotolijsten

  • De kleur van de fotolijsten

  • Het materiaal van de fotolijsten.

Een fotowand die alleen maar foto’s van hetzelfde formaat, in dezelfde fotolijsten met dezelfde kleur bevat, is natuurlijk erg statisch en oogt wat saai. Je kunt daarom verschillende fotolijsten gaan mixen en matchen. Kies bijvoorbeeld voor eenzelfde materiaal fotolijst, maar in verschillende kleuren en afmetingen. Er zijn ontzettend veel fotolijsten beschikbaar in tal van kleuren en maten. Kijk bijvoorbeeld eens bij partijen zoals Lijstentoko voor een breed aanbod van diverse fotolijsten.

 

  1. Fotolijsten thuisbezorgd? Hang de foto’s in de lijsten op en geniet van je mooie footwand.