Home Wonen Welke vloer past bij jouw stijl?

Welke vloer past bij jouw stijl?

0
Welke vloer past bij jouw stijl?

Over smaak valt wel degelijk te twisten. Waar de één van kleur en tierelantijnen houdt, gaat de voorkeur van de ander uit naar minimalistisch en zwart-wit. Of je nu een heuse romanticus bent, een ruwe bolster blanke pit of meer een vintage favorite: alles is mogelijk. In je interieur net zo. En welke vloer het beste bij jouw persoonlijke stijl past, lees je hieronder!

Minimalistisch

Het woord zegt het al: zo min mogelijk. Deze stijl is tijdloos en kan dus altijd. Is dit waar jij warm van wordt? Schaf je nieuwe interieur dan aan in houttinten, naturel kleuren, grijs, zwart en wit. Maar wat voor vloer past goed bij een minimlistisch interieur?  Een vloer die niet teveel poespas heeft. Zo kan de betonlook heel veel doen voor een minimalistisch huis maar is laminaat ook een goede basic vloer. Laminaat is er in verschillende soorten en maten en in verschillende prijsklassen. Zo kun je duurder en exclusiever laminaat kopen, maar ook goedkoop laminaat dat er ook mooi uitziet.

Landelijk

Het kan zijn dat je meer voelt voor een landelijke stijl. Bij deze stijl past een ingetogen vloer zonder extra toeveogingen. Materialen katoen, linnen en hout passen hier goed bij. Natuurlijke materialen hebben de overhand. Een houten vloer, een warme laminaatvloer of een mooie donkere vinyl vloer passen goed bij de landelijke stijl. Ga voor een matte vloer om de stijl nog meer tot zijn recht te laten komen.

Industrieel

De oude fabrieken en hun industriële stijl zijn terug van weggeweest. De stijl is stoer, rauw en heerlijk no-nonsense. Houd jij van een huis waar oude fabrieksmeubels, stalen materialen en leer voornamelijk aanwezig zijn? Dan houd je van de industriële stijl. Kies voor een vloer van beton om de stijl volledig door te voeren. Een betonvloer is redelijk prijzig en bewerkelijk maar alternatieven als een vinyl vloer met betonlook zijn betaalbaarder.

Romantisch

Bij een romantische stijl zal je al snel aan veel wit, pastelkleuren en zachte materialen denken. Maar niets is minder waar. Romantiek heeft ook een stoere kant. Deze stoere kant uit zich in eigenzinnigheid en kunstzinnigheid. De warme tinten in combinatie met wit en pastel vormen een romantisch geheel. Kies voor bijvoorbeeld laminaat in een honingtint of een vinyl vloer met een houten look. Het maakt je interieur tot een romantisch geheel.

Jouw stijl is uniek. Of dat nu een romantische, industriële, landelijke of minimalistische stijl is. Jouw interieur in combinatie met de perfecte vloer maken jouw huis tot een geheel en uniek huis.