Home Wonen Waarom je voor trimless inbouwspots zou kiezen

Waarom je voor trimless inbouwspots zou kiezen

0
Waarom je voor trimless inbouwspots zou kiezen

Als je zoekt naar een handige manier om een ruimte gelijkmatig te verlichten, dan is de kans groot dat je bij inbouwspots uitkomt. Deze handige LED lampen, die je in je huis of bij je bedrijf kunt laten inbouwen, zorgen voor een neutrale en verzorgde uitstraling in je ruimte. De normale inbouwspots hebben echter ook een groot nadeel, en dat is dat je vaak duidelijk een rand ziet door de diepte van de inbouwspot. Gelukkig bieden trimless spots, ook wel frameless spots genoemd, een oplossing.

Wat zijn trimless spots?

Een trimless spot is een inbouwspot waarbij je geen zichtbare rand op het plafond ziet. Net als iedere andere lamp heeft deze spot wel een rand, maar die kan handig weggewerkt worden. Het grote verschil met andere spots is dat de rand van de trimless spot zich op dezelfde hoogte bevindt als het plafond, waardoor de rand makkelijk weg te werken is met verf of stucwerk. Hierdoor sluit de spot perfect aan bij het plafond.

Waarom kiezen voor trimless spots?

De soepele overgang van spot naar plafond is niet de enige reden om voor trimless spots te kiezen. Naast de verzorgde indruk van de ruimte, zijn er nog meer voordelen. Allereerst zijn de trimless spots modulair opgebouwd. Dat betekent dat je alle onderdelen hierdoor gemakkelijk los van elkaar kunt vervangen. Hierdoor hoef je de spot niet te demonteren wanneer een onderdeel kapot gaat. Daarnaast zijn de spots uitgerust met LED verlichting, waardoor ze heel duurzaam zijn. Dat is beter voor het milieu en handig met oog op de toekomst.

Verschillende soorten en maten

Trimless spots zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten, zodat goed aan jouw wensen voldaan kan worden. De spots zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende maten, maar ook in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor ronde of vierkante spots. Ook zijn de spots er in verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor zwarte trimless spots voor een strakke uitstraling, of juist gaan voor wit zodat ze nog makkelijker weg te werken zijn in het plafond. Als laatste zijn er ook trimless spots speciaal voor de badkamer. Deze spots zijn extra waterbestendig en bestaan in twee uitvoeringen. Allereerst de spot met IP waarde 44, dat wil zeggen dat de spot spatwaterdicht is. Daarnaast heb je spots met IP waarde 65. Deze lamp is straalwaterdicht en kan echt gebruikt worden in de buurt van vochtige plekken.

Hoe installeer je trimless spots

Trimless spots kunnen in elk plafond ingebouwd worden: nieuw of al bestaand. Afhankelijk van het materiaal waar je plafond van gemaakt is, wordt een inbouwframe gemaakt, waarna de spots geïnstalleerd kunnen worden. De installatie kun je zelf uitvoeren of uitbesteden aan een elektricien. Ook kun je een stucadoor inschakelen als je verzekerd wil zijn van een naadloze overgang.