Home Wonen Tips die je woning een nieuw élan geven!

Tips die je woning een nieuw élan geven!

0
Tips die je woning een nieuw élan geven!

Het weer is al enige tijd belabberd in Nederland. De afgelopen weken lag er af en toe dagen lang sneeuw door het land. Het was allemaal geen pretje. Op de fiets naar school of werk werd plotseling een risicovolle onderneming. En ook het aantal ongevallen met motorvoertuigen steeg in korte tijd exponentieel. Inmiddels heeft de sneeuw plaats gemaakt voor een sombere grauwe lucht gepaard met heel veel regen. Je wordt er niet bepaald vrolijk van als je naar buiten kijkt. De bomen hebben geen bladeren meer en stralen levenloosheid uit. Kortom, tijd om jezelf op te fleuren. Als het weer niet meewerkt dan pakken we maar dingen aan die we wel in de hand hebben. Vandaag bespreken we handige tips en trends die je woning en indirect dus ook jou weer een nieuwe impuls zullen geven!

De clematis

De clematis is een klimplant die voorkomt in vele soorten, kleuren en maten. Natuurlijk heb je wel eens van een klimplant gehoord. Maar wist je ook dat de clematis veel winterharde soorten kent. Het voordeel van een winterharde klimplant is dat deze gedurende het hele jaar prachtig groen zal blijven. Terwijl heel het land er grauw uitziet zal jouw tuin stralen door de clematis. Wat ook fijn is aan de clematis is dat deze relatief makkelijk is in de onderhoud. De clematis haalt de benodigde voedingsstoffen met name uit de potgrond waarin het zich genesteld heeft. Wel heeft de plant behoefte aan ondersteuning om zich te kunnen ontwikkelen tot groene levendige muur. Vaak wordt de klimplant dan ook gebruikt als schutting. De plant klampt zich vast aan het hekwerk of raster en groeit vrolijk verder in alle richtingen. Na één jaar is de plant dusdanig gegroeid dat de schutting volledige privacy garandeert. Om deze betrouwbare en altijd levendige plant nog meer bij je woning te betrekken kan je er zelfs voor kiezen om de plant te laten volgroeien tegen de muren van het huis. De natuurlijke verbinding die ontstaat tussen je woning en tuin creëert werkelijk een prachtig effect.   

Led verlichting

Naast een stukje moeder natuur toe te voegen aan je woning kan je natuurlijk ook voor een modernere impuls gaan. Met behulp van de zuinige ledstrips is elke kamer in huis tot leven te brengen. De strips zijn overal te bevestigen. Je geniet dus volledige vrijheid om licht in het duister te creëren. De meeste ledstrips zijn te verkrijgen met meerdere kleuropties. Dus je kan de kleur van de verlichting aanpassen naar je stemming.