Home Wonen Hier moet je op letten bij het kopen van een vaatwasser

Hier moet je op letten bij het kopen van een vaatwasser

0
Hier moet je op letten bij het kopen van een vaatwasser

Een vaatwasser is een apparaat dat voor velen onmisbaar is in de keuken. Het aanschaffen van een vaatwasser die het beste bij jouw keuken past, is daarom geen gemakkelijke klus. Er zijn een aantal factoren waar iedere nieuwe eigenaar van een vaatwasser rekening mee dient te houden bij de aanschaf. Wanneer je echter onderstaande punten in beschouwing neemt bij het kopen van een vaatwasser, loop je het minste risico op een miskoop. Lees deze daarom aandachtig door.

Deze elementen moet je meenemen in je keuze

De eerste keuze die de meeste van ons maken bij het uitkiezen van een nieuwe vaatwasser is of dit een inbouwvaatwasser moet zijn of een vrijstaand model. Wanneer de keuze op een vrijstaand model valt, moet je daarnaast bedenken of deze geschikt moet zijn voor onderbouw. Daarnaast zijn de juiste maten van belang. Heb je een vaatwasser met de standaard maten nodig of bijvoorbeeld een extra smal exemplaar? Ook zijn er een aantal functies waaruit je kunt kiezen, welke heeft jouw vaatwasser wel en niet nodig? Als laatste dient ook het design van je vaatwasser in overweging te worden genomen, dit geldt echter alleen wanneer je een vrijstaand model neemt.

Additionele opties om uit te kiezen

Heb je een wat groter budget klaar liggen voor het aanschaffen van je vaatwasser? Dan zijn dit de voornaamste extra functies die je aan jouw apparaat kunt toevoegen.

  • Een beladingssensor; deze laat je vaatwasser automatisch het meest geschikte programma draaien.
  • Kinderbeveiliging; deze optie spreekt voor zich.
  • Een aquastop; deze functie stopt de vaatwasser automatisch wanneer er iets dreigt mis te gaan.
  • Een lcd-display; voor een modernere look.
  • Een timer; die een signaal afgeeft wanneer de vaatwasser klaar is.
  • Startuitstel; met deze extra optie kun je instellen wanneer je vaatwasser moet starten.
  • Een aansluiting voor de warmwaterleiding; door je vaatwasser aan de warmwaterleiding aan te sluiten bespaar je tijd én energiekosten.

Het geluid van de vaatwasser

Of de hoeveelheid geluid die je vaatwasser maakt wel of niet van belang is, ligt vaak aan de plaatsing van het apparaat. Komt de vaatwasser in een afgesloten ruimte te staan? Óf in een kamer waar je regelmatig zit? In het laatste geval kun je beter kiezen voor een vaatwasser die minder dan 47 decibel produceert, deze is dan zó stil dat het geluid je niet zal storen wanneer je er dicht bij in de buurt zit. De keuze is aan jou!