Home Wonen Glazen schuifdeur

Glazen schuifdeur

0
Glazen schuifdeur

Glazen schuifdeur   

Je hebt misschien in jouw slaapkamer wel een badkamer en suite, of misschien wel een grote woonkeuken die grenst aan je woonkamer. Toch kan het soms fijn zijn om tussen deze ruimtes een scheidingswand of deur te creëren. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een houten schuifwand te plaatsen, of om een glazen schuifdeur te plaatsen. Door te kiezen voor een glazen schuifdeur creëer je een luxe en stijlvolle uitstraling. Tevens neemt zo’n schuifwand weinig ruimte in beslag, waardoor je niet veel ruimte verliest en dit ook een goede toepassing is om wat kleinere ruimtes van elkaar te kunnen scheiden. Schuifdeuren die gemaakt zijn van glas zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld een geheel op maat gemaakte schuifdeur laten maken en plaatsen.  

Het plaatsen van een schuifdeur   

Bij het plaatsen van een schuifdeur komt vaak heel wat kijken. Of deze nu gemaakt is van hout of van glas. Zo moet je ervoor zorgen dat de rails waterpas hangt omdat er anders een kans bestaat dat je deur de vloer raakt. Hierdoor kunnen zowel je vloer als je deur flink beschadigen. Een schuifdeur die gemaakt is van glas is een fijne toepassing om twee ruimtes van elkaar te scheiden zonder dat je hierbij veel lichtinval verliest. Wanneer je een badkamer en suite hebt, en er in deze badkamer geen raam zit, is het fijn dat je in de badkamer nog wat lichtinval hebt vanuit de slaapkamer. Wanneer je kiest voor een op maat gemaakte schuifdeur, ben je er van verzekerd dat de twee ruimtes die je van elkaar wil kunnen scheiden, ook beide goed afgesloten kunnen worden. Je kunt zo’n op maat gemaakt schuifdeur bijvoorbeeld laten maken bij https://www.glasdiscount.nl/. Tevens kun je bij het bestellen van zo’n schuifdeur aangeven dat je graag gebruik wil maken van de hulp van een monteur. Deze monteur kan er niet alleen voor zorgen dat de schuifdeur geplaatst wordt, maar ook dat deze schuifdeur goed wordt ingemeten. Bij Glasdiscount zijn er diverse opties mogelijk wanneer je graag een op maat gemaakte wil hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende soorten glas.

Soorten glas         

Er zijn verschillende soorten glas op de markt verkrijgbaar. Je kunt hierbij denken aan gekleurd glas, matglas, rookglas, etc. Tevens zal een op maat gemaakte glazen schuifdeur vaak gemaakt worden van gehard glas. Wanneer je dan tegen deze schuifdeur stoot met een voorwerp of je loopt er per ongeluk tegenaan, zal het glas in ontzettend veel kleine stukjes afbrokkelen op het moment dat het glas schade oploopt. Hierdoor kun je jezelf dan niet ernstig bezeren aan dit glas. Tevens kun je kiezen uit diverse soorten rails waaraan de schuifdeur wordt bevestigd. Wanneer je een industrieel interieur hebt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte rails. Ook kun je kiezen uit diverse soorten handgrepen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde handgreep, een rechthoekige, een grote of juist een kleine. Er is dus van alles mogelijk. Tevens is het mogelijk om de schuifdeur te voorzien van een slot. Zo kun je bijvoorbeeld ongestoord genieten van een warm bad, zonder dat de kinderen je steeds lastig kunnen vallen. Een glazen schuifdeur is dus een geschikte optie wanneer je twee ruimtes van elkaar wil kunnen scheiden.