Home Wonen Een roldeur voor je garage: goed idee of niet?

Een roldeur voor je garage: goed idee of niet?

0
Een roldeur voor je garage: goed idee of niet?

Overweeg je om een roldeur voor je garage te kopen, maar wil je eerst meer te weten te komen over dit type garagedeur? Lees dan snel door. In dit blogartikel lees je alles over de voor- en nadelen van roldeuren en welke deuren goede alternatieven zijn.

Waarom zou je voor een roldeur kiezen?

De belangrijkste reden om voor een roldeur te kiezen is omdat je de gehele ruimte in de garage tot je beschikking blijft houden. De deurpanelen worden namelijk recht boven de opening van de garage opgerold en opgeborgen in een opbergbox.

Garage roldeuren bieden hierdoor een aantal belangrijke voordelen:

  • Geen ruimteverlies
  • Geen deurblad dat naar buiten kantelt (veiligheid)
  • Isolatie (er zijn ook roldeuren verkrijgbaar die onge├»soleerd zijn)
  • Elektrische bediening

Het aantal nadelen is beperkt, maar toch goed om even te benoemen:

  • Naast kleurkeuze heb je weinig keuze in de afwerking van het deurblad
  • Roldeuren zijn relatief duur in aanschaf
  • Qua uitstraling zijn er mooiere garagedeuren verkrijgbaar

Samengevat is een garage roldeur een uitstekende keuze als je de garage als opslagplaats gebruikt of als parkeerplaats voor je auto.

Alternatieven voor garage roldeuren

Als je besluit om toch niet voor een garage roldeur te kiezen, dan is het goed om te weten welke alternatieven er beschikbaar zijn. Dit zijn ze:

  • Sectionaaldeuren
  • Openslaande garagedeuren

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren zijn opgebouwd uit brede deurpanelen en komen qua uitstraling het dichtst in de buurt van roldeuren. De panelen zijn wat breder dan die van roldeuren. 

Het grootste verschil tussen garage roldeuren en sectionaaldeuren is dat de deurpanelen tijdens het openen onder het plafond worden gehangen in plaats van dat ze worden opgerold. Daarnaast is het zo dat je qua uitstraling veel meer keuze hebt bij sectionaaldeuren dan bij garage roldeuren.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren bestaan uit twee deurbladen en zijn een goed alternatief voor roldeuren als je de garage als opslagplaats wilt gebruiken. De deuren zijn goed geïsoleerd, van stevige sloten voorzien en leverbaar in vele kleuren en motieven. Het is zelfs mogelijk om ramen in het deurblad te laten verwerken zodat je meer daglicht krijgt in de garage.

Advies nodig? Bezoek een garagedeur specialist

Het kiezen van de juiste garagedeur kan soms best lastig zijn. Heb je behoefte aan advies op maat? Schroom dan niet om een garagedeur specialist te bezoeken en je te laten informeren over de mogelijkheden.

Verder willen we je wijzen op een handige webpagina waarop alle soorten garagedeuren stuk voor stuk worden besproken. Bekijk alle soorten garagedeuren.