Home Wonen Een nieuwe tuin: tips!

Een nieuwe tuin: tips!

0
Een nieuwe tuin: tips!

Het gras ligt er al jaren hetzelfde bij en de kinderen spelen inmiddels al verder buiten de deur op de speelplaats. Tijd om iets aan de tuin te gaan doen zonder dat het een enorme schade oplevert aan de portemonnee. Eigenlijk maken kleine dingen al een groot verschil en hoeven er vaak niet heel veel dingen te veranderen om een nieuwe sfeer te creëren in de tuin.

Beplanting

Nieuwe bloemen planten doet altijd al heel veel met het aanzicht van de tuin. Nu de bal niet meer steeds in het bloemenperkje wordt geschopt, kunnen die bloemen eindelijk tevoorschijn worden gehaald. Natuurlijk kan je zelf opzoek gaan naar bloemen en planten die bij de tuin passen maar als je de rest van de tuin ook een beurt gaat geven, is het verstandig van te voren nader onderzoek te doen naar de beste mogelijkheden of zelfs een tuinontwerper erbij te halen. Niet elke plant is namelijk voor elke tuin geschikt.

Renovatie

Als je echt een groot verschil wilt zien moet er misschien een renovatie aan te pas komen, wat eens in de zoveel tijd niet slecht is. Wil je de helft van de tuin laten verharden om een nieuw gazon te maken? Of juist de tuin groener maken? Het kan allemaal. Maar let erop dat een afvalcontainer huren of een puincontainer huren vrijwel noodzakelijk is in dit geval. Vaak komt er een hoop puin vrij dat niet zomaar naar de dichtstbijzijnde container gebracht kan worden en al helemaal niet aan de kant van de straat gezet kan worden. Dit heeft alles te maken met het soort puin dat maar op specifieke manieren verwerkt kan worden. De verkeerde afvalcontainer huren kan een duur grapje worden.

Verlichting

De meeste sfeer komt toch echt van de verlichting, het kan zoveel verschil maken in de tuin. Het is goed om van te voren te bepalen of de verlichting alleen voor de sier hangt, of dat het echt een functie moet hebben. Voor het eerste heb je eigenlijk vrije keuze, of het nou fakkels zijn of lampionnetjes, in elke winkel is er wel sfeerverlichting voor in de tuin te vinden. Wanneer het ook functioneel is, is het belangrijk om je bewust te zijn van de bedrading voordat je de verlichting in huis haalt. Ook het soort licht heeft een grote invloed op de sfeer in de tuin. Van te voren kun je bepalen wat voor soort lampen je wilt en hoeveel stroom dit gaat kosten, om vervolgens te bepalen hoe je de stroomvoorziening kan regelen.