Home Wonen Dit zijn de badkamertrends van 2019

Dit zijn de badkamertrends van 2019

0
Dit zijn de badkamertrends van 2019

Wanneer heb jij de badkamer in huis voor het laatst laten renoveren? In veel woningen is de badkamer qua interieurstijl een achterhaalde ruimte. Dit valt te verklaren door het feit, dat het een relatief grote investering kost om de badkamer te vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van sanitaire voorzieningen, het verruimen van de badkamer door een dakkapel te plaatsen, enzovoorts. Lees snel verder, om te zien wat de badkamertrends van 2019 zijn! Deze informatie komt goed van pas, wanneer je de badkamer het komende jaar wilt vernieuwen.

Grote tegels op wanden en vloeren

Een van de badkamertrends in 2019 is het gebruik van grote tegels op wanden en vloeren. Voorheen was het gebruikelijk om voor kleine, vaak witte tegels te kiezen. Dit past echter niet bij de moderne en landelijke stijl, die men tegenwoordig in badkamers gebruikt. Reden genoeg om ook de wanden en vloeren aan te pakken bij een renovatie van de badkamer.

Tip: zoek eens op sociale media naar foto’s van andermans badkamer! Met name Instagram is bijzonder populair onder interieurstylisten. Het geeft een beeld van de mogelijkheden, die je bij de inrichting van een badkamer hebt.

Geniet van meer comfort in de badkamer

Naast het gebruik van grote tegels op wanden en vloeren, zijn veel renovaties gericht op het creëren van meer comfort in de badkamer. Dit betekent onder meer, dat men voor een bad met een uitneembare rand kiest. Voor senioren maakt dit het heel gemakkelijk om het bad in te lopen! Het voorkomt dat zij uitglijden, als ze over de hoge badrand stappen.

Ook het gebruik van een zitje tegen de wand achter een douche is een populaire oplossing voor senioren. Het zitje kan tijdens het douchen worden uitgeklapt, om zo in alle rust van een warme douche te genieten.

Bron: loodgieter in Oostende