Home Wonen Barbecueën met de Kamado BBQ

Barbecueën met de Kamado BBQ

0
Barbecueën met de Kamado BBQ

Nu het zonnetje langer blijft schijnen en de temperaturen tot in de avonduurtjes aangenaam blijven, steken we steeds liever de BBQ aan. Met alle nieuwe eettrends zoals de flexitariërs, vegetariërs en veganisten is de BBQ tegenwoordig niet alleen meer bedoeld voor de carnivoren onder ons. Om een geslaagde BBQ te organiseren voor alle doelgroepen, is de Kamado BBQ een van de beste in haar soort.

Wat is een Kamado BBQ?

De barbecue-eieren is een term die veel gebruikt wordt voor de Kamado BBQ. De Kamado is oorspronkelijk een houtskooloven in een soort kleipot. Het is een manier van koken dat een traditie was in Japan. De Amerikanen hebben deze traditie meegenomen naar de V.S. na de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig worden de Kamado BBQ’s gemaakt van keramiek in plaats van klei. In de Kamado zit een keramische plaat waarop je houtskool kunt leggen. Doordat de Kamado wordt gestookt op houtskool, komt een heerlijke hout en vuur smaak aan het eten.

De Kamado onderscheidt zich van de doorsnee BBQ door haar veelzijdigheid. De Kamado is goed geïsoleerd waardoor je de temperaturen precies kunt regelen. Door de mogelijkheid tot temperatuurregeling, kun je naast “gewoon” barbecueën, ook roken, slow cooken en zelfs pizza’s bakken. Deze BBQ is dus een ideale barbecue-soort voor groepen vrienden met verschillende dieetwensen.

The Basterd

Een van de koplopers wat betreft de verkoop van Kamado BBQ’s, is The Basterd. Deze BBQ’s hebben een stoere, zwarte look en komen in verschillende maten. Zo kan de “buitenhuis BBQ-er” gemakkelijk de Compacte Bastard meenemen naar het park of het strand, maar zijn er ook verschillende grotere BBQ’s voor de uitgebreide thuis BBQ-er.

Om de veelzijdigheid van een Kamado BBQ volledig te benutten, kun je verschillende accessoires aanschaffen. Zo kun je als de rasechte BBQ-er gaan voor een spareribs-rack of een maïsvorm bakpan, maar kun je ook kiezen voor een pizza platter om pizza’s te bakken of een wokpan voor in de barbecue. Het gebruik van een Kamado BBQ kun je verder uitbreiden naar ontbijt en dessert. Zo kun je een brood bakvorm aanschaffen en zelfs een muffinpan gebruiken.

Kamado BBQ extra’s

De aanschaf van een Kamado BBQ is een aardige investering die je alleen wil maken als je verstand hebt van barbecueën. Ben je nog geen ervaren BBQ-er of in ieder geval nog niet bekend met deze soort BBQ? Wees niet getreurd: het is nooit te laat om te leren. Zo organiseert The Basterd speciale masterclasses. Van beginners tot experts en van basics tot een whole cow masterclass: alles om jouw Kamado BBQ volledig te kunnen benutten.