Home Wonen Alles wat je moet weten over epdm dakbedekking

Alles wat je moet weten over epdm dakbedekking

0
Alles wat je moet weten over epdm dakbedekking

Epdm is een materiaal dat voornamelijk gebruikt wordt voor het bedekken van daken. Het is een materiaal dat een beetje te vergelijken is met de eigenschappen van rubber. Wanneer je ervoor kiest om epdm te kopen zul je merken dat het een hoge elasticiteit heeft en bovendien een sterke mate van bescherming kan bieden aan je dak. De afkorting epdm staat voor een samenstelling van ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Deze stoffen samen zorgen voor een substantie die een vorm van rubber is. In dit artikel kun je meer te weten komen over wat de voordelen zijn van het gebruik van epdm.

 

Het gebruik van epdm in combinatie met lsfr

De veiligheid van mensen staat natuurlijk voorop. Daarom is het belangrijk dat er alleen een hoge kwaliteit van epdm en epdm lijm wordt verkocht. Je kunt erachter komen of de epdm bij een winkel van een hoge kwaliteit is door te kijken of het lsfr gecertificeerd dakbedekking is. De afkorting lsfr staat voor low slope fire retardant. Dit komt er op neer dat de dakbedekking bestendig is tegen vliegvuur. Dit is in Nederland een vereiste om de veiligheid van inwonende mensen te kunnen garanderen. Vaak staat het aangegeven op elke vijf meter epdm folie.

 

De voordelen van het materiaal epdm

Wanneer je nog twijfelt over of je epdm wilt gaan gebruiken is het verstandig om even naar de voordelen te kijken. Ondanks dat het misschien niet het meest goedkope materiaal is, is het wel een materiaal dat rond de 30 à 40 jaar mee gaat. Zo kun jij op de lange termijn alsnog een hoop geld besparen. Zeker als je bij andere materialen om de tien jaar iets moet vervangen. Verder is epdm optimaal in gebruiksvriendelijkheid. Je kunt een epdm dak zelfs helemaal zelf aanleggen. Het bedekken van een dak gebeurd door middel van een koude verwerking. Dit wil zeggen dat je door middel van een vachtroller de lijm aanbrengt en vervolgens de epdm op het dak drukt. Het aanleggen gaat erg snel en kan per vierkante meter binnen enkele minuten gebeuren. Verder is het een waterdichte stof die planten eventueel de mogelijkheid geeft om te groeien. Wanneer jij dus van plan bent om een groen dak te creëren is het gebruik van epdm ook erg aan te raden. Dit is zowel mogelijk op platte daken als daken die een stuk schuiner zijn.